Γλυκιά πίτα με σοκολάτα και φουντούκια

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Άκρως λαχταριστή και πλούσια σε γεύση η γλυκιά πίτα που σας προτείνουμε. Θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε σοκαλοτόπιτα ή καλύτερα φουντουκόπιτα. Χρειάζεται χρόνο για την προετοιμασία της, αλλά το καλό πράγμα αργεί να γίνει

ΥΛΙΚΑ (για 10 άτομα )

Για τη ζύμη :

3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές κακάο

½ κουταλάκι αλάτι

2 κουταλιές ζάχαρη

1 φλυτζάνι βιτάμ σε κομματάκια

2 κρόκους αυγών

½ φλυτζάνι παγωμένο νερό

Για τη γέμιση :

3 αυγά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

200 γρ. φουντούκια ψίχα ψιλοκομμένα

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη

Για τη γαρνιτούρα :

120 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

1 κουταλιά νερό

1 κουταλιά βιτάμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για τη ζύμη :

  • Αναμιγνύετε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτετε μετά το βιτάμ και δουλεύετε το μίγμα ώσπου να γίνει ψιχουλιαστό.
  • Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και το νερό και ζυμώνετε το μίγμα ελαφρά με την άκρη των δαχτύλων ώσπου να γίνει ζύμη ομοιογενής.
  • Την μαζεύετε σε μπάλα, την τυλίγετε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο 15 λεπτά περίπου.
  • Την ανοίγετε σε φύλλο και τη στρώνετε σε φόρμα για τάρτα.
  • Την ψήνετε άδεια 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.

2. Για τη γέμιση :

  • Αναμιγνύετε σε μπωλ τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Χτυπάτε το μίγμα για λίγο και προσθέτετε τα φουντούκια και την κουβερτούρα τώρα.
  • Ανακατεύετε και αδειάζετε το μίγμα στην ψημμένη πίτα.
  • Την ψήνετε 30 με 35 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.

3. Γαρνιρισμα:

  • Λιώνετε σε μπαίν μαρί τη σοκολάτα.
  • Προσθέτετε το νερό και το βιτάμ και όταν η πίτα κρυώσει τη γαρνίρετε με την σοκολάτα.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…