Γλυκές δημιουργίες με μέλι για όλη την οικογένεια

Συντάκτης: Flowmagazine

Βάλτε φαντασία και δημιουργήστε εντυπωσιακά πιάτα για τους φίλους σας.

Τηγανίτες

Υλικά: 

  • σταφίδες
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 γλ. τσαγιού γάλα
  • ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • μέλι
  • κανέλα

Εκτέλεση:

  • Αναμειγνύουμε αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και βανίλιες.
  • Προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά, χτυπημένα.
  • Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε και τις σταφίδες.
  • Σε ζεστό λάδι και με ένα κουτάλι, ρίχνουμε λίγο-λίγο από το μείγμα.
  • Αφού τηγανιστούν από τη μία πλευρά, τις σερβίρουμε με μέλι και κανέλα!

Τσάι με λεμόνι & μέλι

Υλικά:

  • λεμόνι
  • τσάι
  • μέλι

Εκτέλεση:

  • Παίρνουμε ένα μεγάλο λεμόνι ή γκρέιπφρουτ και κόβουμε το πάνω μέρος.
  • Από εκεί, αφαιρούμε όλο το εσωτερικό του.
  • Βράζουμε το τσάι μας, προσθέτουμε μέλι και λίγο από το χυμό του λεμονιού και το σερβίρουμε…μέσα στο λεμόνι!

Πουγκάκια

Υλικά:

  • χωριάτικο φύλλο
  • ξηροί καρποί
  • αυγό
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • τριμμένη φρυγανιά
  • extra μέλι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνύοντας τους ξηρούς καρπούς με το αυγό, το μέλι, τη ζάχαρη και όση φρυγανιά χρειάζεται ώστε το μείγμα να μην είναι ούτε πολύ υγρό, ούτε πολύ στεγνό.
  • Κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα τοποθετώντας στο καθένα από λίγη γέμιση.
  • Τα τυλίγουμε δημιουργώντας μικρά πουγκάκια στα οποία τοποθετούμε οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξουν.
  • Τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
  • Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.
  • Τα τοποθετούμε στο πιάτο και τα στολίζουμε με μέλι και φιογκάκια για να γίνουν πιο όμορφα. 

Μήλα Ψητά

Υλικά:

  • μήλα
  • καρύδια
  • μέλι
  • φρυγανιά τριμμένη 

Εκτέλεση:

  • Αφαιρούμε το εσωτερικό των μήλων.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  • Ανακατεύουμε τριμμένο μήλο και φρυγανιά, μέλι και καρύδια.
  • Γεμίζουμε τα μήλα, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 30’.
  • όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε στο πιάτο και τα περιχύνουμε με μέλι.

Μπισκότα με φρούτα & γιαούρτι

Υλικά:

  • 300γρ. ασπράδι αυγού
  • 250γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 300γρ. αλεύρι
  • σουσάμι
  • γιαούρτι
  • φρούτα
  • μέλι

Εκτλεση:

1)Για τα μπισκότα:

  • Χτυπάμε στο μιξερ το βουτυρο με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το ασπράδι και τέλος το αλεύρι.
  • Σε αντικολλητικό χαρτί, δημιουργούμε ό,τι σχήμα θέλουμε με το μείγμα, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε στους 165 βαθμούς για περίπου 8’.

2)Για τη γέμιση:

  • Αναμειγνύουμε γιαούρτι, ό,τι φρούτα θέλουμε και μέλι.
  • Στο πιάτο τοποθετούμε ένα μπισκότο για βάση, λίγη γέμιση από πάνω, ξανά μπισκότο, λίγη γέμιση κ.λ.π.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…