Γλώσσα με κρούστα σουσαμιού με λάχανο και άγριο ρύζι
Μία συνταγή ιδιαίτερη και ξεχωριστή για τους λάτρεις του καλού ψαριού αλλά και για όσους αγαπούν τις γκουρμέ γεύσεις και νοσταλγούν ανάλογα πιάτα διάσημων σεφ που δουλεύουν σε εστιατόρια πολλών αστέρων. Αν επιθυμείτε να νιώσετε σημαντικοί μπορείτε να εντυπωσιάσετε τον εαυτό σας ή τους αγαπημένους σας, δοκιμάζοντας να μαγειρέψετε γκουρμέ γεύσεις στο σπίτι σας!
Υλικά (για 2 μερίδες)
- 1/2 φλιτζάνι άγριο ρύζι
- 250 γρ. λάχανο, τριμμένο
- 1/4 φλιτζάνι σουσαμιού
- 1 κουταλιά σησαμέλαιο
- 2 φιλέτα των 120 γρ. γλώσσα
- 2 σκελίδες σκόρδο, πιεσμένες
- 2 κουταλιές τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 55 λεπτά
- Αφού ξεπλύνετε το ρύζι, βάλτε το σε κατσαρολάκι με 1 1/2 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό. Σκεπάστε και αφήστε να βράσει. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 50 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το νερό και οι κόκκοι να ανοίξουν.
- Στο μεταξύ καθαρίστε και πλύνετε το λάχανο.
- Βάλτε το σουσάμι σε πιάτο. Αλείψτε τις γλώσσες με 1 κουταλάκι λάδι. Πιέστε τις γλώσσες στο σουσάμι για να καλυφθούν και αφήστε στην άκρη το μείγμα.
- Στη συνέχεια περίπου 10 λεπτά πριν γίνει το ρύζι, ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και βάλτε μέσα τις γλώσσες. Τηγανίστε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και αναποδογυρίστε κάθε κομμάτι, αφού τις τηγανίσετε για άλλα 2-3 λεπτά. Το ψάρι έχει ψηθεί όταν θρυμματίζεται εύκολα με το πιρούνι.
- Βγάλτε το από το τηγάνι και διατηρήστε το ζεστό.
- Προσθέστε το λάχανο, το σκόρδο και το τζίντζερ στο τηγάνι. Μαραίνετε ελαφρά το λάχανο και ταυτόχρονα αλατοπιπερώνετε.
- Τέλος, μοιράστε το λάχανο και το ρύζι σε πιάτα και τοποθετήστε από πάνω το ψάρι.
Συμβουλή: Η ξύστρα είναι το εργαλείο που θα τρίψετε το τζίντζερ, αφού το πλύνετε σε ζεστό νερό και το στεγνώσετε με χαρτί. Δε χρειάζεται να αφαιρέσετε τη φλούδα του.