Γιουβέτσι

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

ΓιουβέτσιΈνα από τα παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας είναι και το γιουβέτσι. Με τρυφερό κρέας από μοσχάρι ή αρνί μαζί με πάστα ντομάτας στο φούρνο με κριθαράκι θα αδειάσει το ταψί στο λεπτό!

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι ή αρνί κομμένο σε μερίδες

2 κ.σ. πάστα τομάτας

1 κύβο βοδινού

Aλάτι πιπέρι

1 φλ. κρασί λευκό

1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 πακέτο κριθαράκι ψιλό ή μέτριο

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι σε 3 κ. σ. λάδι και βάζετε το κρέας να ροδοκοκκινίσει.
  • Το αφήνετε να βράσει με 1 λίτρο νερό μαζί με την πάστα, τον κύβο, λίγο αλάτι, πιπέρι και το κρασί.
  • Αφού μαλακώσει το κρέας, το απλώνετε σε ταψί και ρίχνετε το κριθαράκι μέσα ωμό να ανακατευτεί με τη σάλτσα.
  • Προσθέτετε λίγο αλάτι ακόμη ή έναν κύβο βοδινού και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο (σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο το ταψί) σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.
  • Αφού γίνει το φαγητό βγάζετε από το ταψί το αλουμινόχαρτο και ξαναβάζετε το φαγητό στο φούρνο μέχρι να ροδοψηθεί για 5 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…