Γιατί να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Γιατί να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωίΑν θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο, ξεκινήστε στρώνοντας το κρεβάτι σας. Η δήλωση αυτή μπορεί να φαίνεται κάπως «γελοία», αλλά η σοφία αυτής της απλής πράξης έχει αποδειχθεί πολλές φορές. Πράγματι, μπορεί το στρώσιμο του κρεβατιού να είναι χάσιμο χρόνο για πολλούς, η ανταμοιβή, όμως, είναι μακράς διαρκείας με εκπληκτικές προεκτάσεις.

1. Ξεκινάτε την ημέρα σας σωστά

Η ολοκλήρωση της απλής αυτής αγγαρείας συνδέεται με την αρχή μιας παραγωγικής ημέρας. Με άλλα λόγια, έχετε καταφέρει να φέρετε εις πέρας το πρώτο καθήκον της ημέρας. Ένα μικρό αίσθημα υπερηφάνειας γεννιέται, το οποίο με τη σειρά του σας ενισχύει να κάνετε και άλλη εργασία και άλλη και άλλη.

2. Χαρούμενοι άνθρωποι στρώνουν τα κρεβάτια τους

Σε μια έρευνα 68.000 ανθρώπων στην ιστοσελίδα Hunch.com, το 71% των ανθρώπων που έστρωναν το κρεβάτι θεωρούσαν τους εαυτούς τους χαρούμενους, ενώ το 62% των «άτακτων» δήλωσε δυσαρέσκεια. Σύμφωνα με την έρευνα, οι χαρούμενοι είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να αγοράσουν ένα σπίτι, να αγαπούν τις θέσεις εργασίας τους και να ασκούνται τακτικά.

3. Κοιμάστε καλύτερα

Μια έρευνα από το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που τακτοποιούν τα κρεβάτια τους κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα ανέφεραν ότι κοιμούνται ποιοτικά.

4. Δημιουργεί καλές συνήθειες

Στο βιβλίο του, Η δύναμη της συνήθειας, ο Charles Duhigg γράφει: «Το τακτοποιημένο κρεβάτι σχετίζεται με παραγωγικότητα, μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας και ενίσχυση των ικανοτήτων για προϋπολογισμό. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα καθαρό κρεβάτι επιφέρει καλύτερους βαθμούς ή λιγότερο επιπόλαιες δαπάνες. Κατά κάποιο τρόπο οι αρχικές μετατοπίσεις επιφέρουν αλυσιδωτές αντιδράσεις που βοηθούν νέες καλές συνήθειες να αναδυθούν.

5. Μειώνει το άγχος

Ένας ακατάστατος, βρώμικος χώρος προκαλεί άγχος, σύμφωνα με τη Marie Kondo, συγγραφέας του best seller The Life-Changing Magic of Tidying Up. «Όταν βάζετε το σπίτι σας σε τάξη, βάζετε σε τάξη τις υποθέσεις σας και το παρελθόν σας.»

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…