Γεμιστά

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

ΓεμιστάΉρθε η ώρα να φτιάξετε τα γεμιστά της μαμάς σας; Στην ουσία τρία υλικά θα χρειαστείτε: Πιπεριές, ντομάτες και ρύζι. Θα δείτε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά, αρκεί να σας αρέσουν!

Υλικά

Αλάτι

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

8 ντομάτες ολόκληρες

Πιπέρι

8 πιπεριές κυδωνάτες

500 γρ. Ρύζι

Εκτέλεση

  • Κόβετε το πάνω μέρος (οριζόντια) και αδειάζετε το εσωτερικό από τις ντομάτες και τις πιπεριές και τα ψιλοκόβετε.
  • Σοτάρετε με λίγο λάδι τα κρεμμύδι και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε και το ρύζι μαζί με την ψιλοκομμένη ντομάτα και πιπεριά (το εσωτερικό μέρος). Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
  • Τέλος γεμίζετε τις πιπεριές και τις ντομάτες, τα «κλείνετε» με το πάνω μέρος τους και τα βάζετε στο ταψί προσθέτοντας 1 φλιτζάνι νερό.
  • Τα ψήνετε στους 200ο C πάνω-κάτω.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…