Γεμισμένες Τηγανιτές Πιπεριές
Ένας θεσπέσιος μεζές για συνοδεία μπύρας, δυνατού κρασιού ή και τσίπουρου. Ναι, θα χρειαστεί να τηγανίσουμε, αλλά το γευστικό αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Η παρασκευή αυτού του πιάτου δεν θα πάρει πάνω 30 λεπτά.
Μερίδες: 5
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
– 1 κιλό πράσινες μακρουλές πιπεριές
– ½ κιλό διάφορα τυριά (φέτα, μυζήθρα)
– Αλεύρι
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Λάδι για το τηγάνισμα
– Νερό
– Λίγη μπύρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
· Πλένετε καλά τις πιπεριές, κόβετε το κοτσάνι και τις καθαρίζετε από τους σπόρους τους. Τις ψήνετε 10΄ στο γκριλ να μαλακώσουν.
· Κόβετε τα τυριά σε μικρά κομματάκια και γεμίζετε με το μείγμα αυτό τις πιπεριές.
· Φτιάχνετε ένα κουρκούτι αραιό με το αλεύρι, το αλατοπίπερο, το νερό και τη μπύρα, βουτάτε τις γεμισμένες πιπεριές σ’ αυτό και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι.