Γεμισμένες Τηγανιτές Πιπεριές

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Γεμισμένες Τηγανιτές ΠιπεριέςΈνας θεσπέσιος μεζές για συνοδεία μπύρας, δυνατού κρασιού ή και τσίπουρου. Ναι, θα χρειαστεί να τηγανίσουμε, αλλά το γευστικό αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. Η παρασκευή αυτού του πιάτου δεν θα πάρει πάνω 30 λεπτά.

Μερίδες: 5
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

– 1 κιλό πράσινες μακρουλές πιπεριές
– ½ κιλό διάφορα τυριά (φέτα, μυζήθρα)
– Αλεύρι
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Λάδι για το τηγάνισμα
– Νερό
– Λίγη μπύρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

· Πλένετε καλά τις πιπεριές, κόβετε το κοτσάνι και τις καθαρίζετε από τους σπόρους τους. Τις ψήνετε 10΄ στο γκριλ να μαλακώσουν.

· Κόβετε τα τυριά σε μικρά κομματάκια και γεμίζετε με το μείγμα αυτό τις πιπεριές.

· Φτιάχνετε ένα κουρκούτι αραιό με το αλεύρι, το αλατοπίπερο, το νερό και τη μπύρα, βουτάτε τις γεμισμένες πιπεριές σ’ αυτό και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…