Γαρίδες τηγανιτές με σως αβοκάντο

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Μια συνταγή για σέξι διάθεση και φλερτ με τον αγαπημένο σας. Οργανώστε μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι, με απαλή μουσική και κεριά, σερβίρετε δροσερή σαγκρία και απολαύστε αυτό το εντυπωσιακό πιάτο!

Υλικά:

10 μεγάλες γαρίδες

1 ντομάτα

1 αβοκάντο

½ κρεμμύδι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξύδι

Μισό κύβο λαχανικών

Αλάτι, πιπέρι

3 κ.σ. μουστάρδα

Λίγο σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Πλένετε τις γαρίδες σε άφθονο νερό και τις στραγγίζετε.
  • Σε μια μεγάλη πιατέλα ανακατεύετε τις γαρίδες με τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το μισό κύβο λαχανικών και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
  • Καθαρίζετε το αβοκάντο.
  • Κόβετε τη μισή ντομάτα σε πολύ μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε και το κρεμμύδι.
  • Σε μια πιατέλα ρίχνετε το αβοκάντο, το λιώνετε με το πιρούνι, ρίχνετε τη 1 κουταλιά μουστάρδα και προσθέτετε τη ντομάτα, το κρεμμύδι και το ξύδι και αλατίζετε.
  • Τέλος προσθέτετε και το ελαιόλαδο και λιώνετε όλα τα υλικά με το πιρούνι και στη συνέχεια ανακατεύετε.
  • Σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο σερβίρετε μια κούπα γκουακαμόλε στη μέση. Είναι καλό να χρησιμοποιείτε μια στρογγυλή κούπα τσαγιού για να δώσετε ωραία αισθητική στο πιάτο σας.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα ποτήρι ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις γαρίδες σε μεσαία θερμοκρασία.
  • Όταν ροδίσουν καλά τις βγάζετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να ρουφήξει το λάδι.
  • Ρίχνετε στο μπλέντερ τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό μισού λεμονιού και 1 κουταλιά μουστάρδα και αλάτι και τα χτυπάτε όλα μαζί.
  • Στο πιάτο που έχετε βάλει το γκουακαμόλε και στήνετε τις γαρίδες με τη σάλτσα.
  • Τη μισή ντομάτα που σας έχει περισσέψει την κόβετε σε μισοφέγγαρα και τα προσθέτετε πάνω στο γκουακαμόλε.

Σερβίρετε και καλή σας απόλαυση!

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.