Γαρίδες σαγανάκι με σως μουστάρδας
Τα θαλασσινά αποτελούν must επιλογή για το τραπέζι σας- χειμώνα, καλοκαίρι. Αναφερόμαστε στο σπιτικό τραπέζι. Σε αυτή τη συνταγή σας προτείνουμε γαρίδες σαγανάκι με μια ευχάριστη παραλλαγή της σως. Ε, ναι λοιπόν, η μουστάρδα πάει με όλα!
Υλικά
- ½ κιλό γαρίδες (10 μεγάλες)
- 100 γρ. μουστάρδα
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 1 κρεμμύδι
- 2 μεγάλες ντομάτες
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ζωμός λαχανικών Knorr σε σκόνη
- 2 κ.σ. αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τις γαρίδες. Στη συνέχεια τις καθαρίζετε με λεμόνι για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά τους.
- Παίρνετε ένα κουτάλι μουστάρδα και το προσθέτετε στις γαρίδες μαζί με ένα κουταλάκι αλάτι, ένα κουταλάκι σκόρδο και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Το αφήνετε για 5’ στην άκρη.
- Σε τηγάνι που έχει ζεσταθεί το λάδι, ρίχνετε τις γαρίδες για να τηγανιστούν.
- Παράλληλα καθαρίζετε και κόβετε τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε φέτες.
- Όταν ροδίσουν τις αφαιρείτε από τη φωτιά και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξει το λάδι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και προσθέτετε την υπόλοιπη μουστάρδα (ένα κουταλάκι), ένα κουταλάκι ζωμό λαχανικών, τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο, μια κουταλιά της σούπας ξύδι και το ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε τις γαρίδες σε μια μεγάλη πιατέλα και τοποθετείτε στη μέση, σε έναν κύκλο το μίγμα με τις ντομάτες και το κρεμμύδι.
Tip: Αν σας περισσέψει μίγμα με καθαρισμένες γαρίδες και σάλτσα την επόμενη μέρα, μπορείτε να το προσθέσετε σε ένα ψωμί για σάντουιτς για την παραλία ή το γραφείο.