Γαλοπούλα σε αραβική πίτα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Γαλοπούλα σε αραβική πίταΕλαφρύ φαγητό με λίγες θερμίδες που τρώγεται οποιαδήποτε ώρα. Πάρτε το μαζί σας στη δουλειά ή αν θέλετε προτιμήστε το για βραδινό γεύμα!

Υλικά

450 γρ. φιλέτο στήθος γαλοπούλα

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ. σ. τριμμένη φρέσκια τζίντζερ

1 κ. σ. κόλιαντρο

1 κ. γλ. μπούκοβο

1 κ. γλ. κύμινο

1 φλ. ζωμός κοτόπουλου

1 φλ. γιαούρτι

3 αραβικές πίτες

Εκτέλεση

  • Κόβετε το κρέας σε κύβους.
  • Καθαρίζετε και κόβετε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  • Ζεματίζετε σε βραστό νερό τις μπουκιές της γαλοπούλας για 5 λεπτά περίπου και τις βγάζετε.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
  • Προσθέτετε το τζίντζερ, το κύμινο και το μπούκοβο.
  • Ανακατεύετε και ρίχνετε το ζωμό και τη γαλοπούλα.
  • Αφήνετε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η γαλοπούλα και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
  • Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.
  • Κόβετε τις πίτες στη μέση, τις ανοίγετε και γεμίζετε με το μίγμα της γαλοπούλας.
  • Σερβίρετε τις μερίδες γαρνιρισμένες με φρέσκα λαχανικά της αρεσκείας σας.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…