Γαλοπούλα σε αραβική πίτα
Ελαφρύ φαγητό με λίγες θερμίδες που τρώγεται οποιαδήποτε ώρα. Πάρτε το μαζί σας στη δουλειά ή αν θέλετε προτιμήστε το για βραδινό γεύμα!
Υλικά
450 γρ. φιλέτο στήθος γαλοπούλα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ. σ. τριμμένη φρέσκια τζίντζερ
1 κ. σ. κόλιαντρο
1 κ. γλ. μπούκοβο
1 κ. γλ. κύμινο
1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
1 φλ. γιαούρτι
3 αραβικές πίτες
Εκτέλεση
- Κόβετε το κρέας σε κύβους.
- Καθαρίζετε και κόβετε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Ζεματίζετε σε βραστό νερό τις μπουκιές της γαλοπούλας για 5 λεπτά περίπου και τις βγάζετε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
- Προσθέτετε το τζίντζερ, το κύμινο και το μπούκοβο.
- Ανακατεύετε και ρίχνετε το ζωμό και τη γαλοπούλα.
- Αφήνετε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η γαλοπούλα και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
- Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.
- Κόβετε τις πίτες στη μέση, τις ανοίγετε και γεμίζετε με το μίγμα της γαλοπούλας.
- Σερβίρετε τις μερίδες γαρνιρισμένες με φρέσκα λαχανικά της αρεσκείας σας.