Γαλατόπιτα

Συντάκτης: Αμαλία Μπερεδήμα

ΓαλατόπιταΑπολαύστε τη συνταγή της αναγνώστριας που κέρδισε το διαγωνισμό μας «Γεύσεις από τον τόπο σας» με έπαθλο το βιβλίο «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού»…

Υλικά

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

1 ποτήρι ζάχαρη

3 αυγά

4 ποτήρια γάλα

βανίλια

ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Μόλις σφίξει λίγο το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας ένα ένα τα αυγά.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τη βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.
  • Το βάζουμε σε ένα πυρέξ και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180οC στη μεσαία θέση μέχρι να σφίξει και να πάρει χρώμα.

Καλή όρεξη!

Συντάκτης: Αμαλία Μπερεδήμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr