Γαλατόπιτα
Απολαύστε τη συνταγή της αναγνώστριας που κέρδισε το διαγωνισμό μας «Γεύσεις από τον τόπο σας» με έπαθλο το βιβλίο «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού»…
Υλικά
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι ζάχαρη
3 αυγά
4 ποτήρια γάλα
βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Μόλις σφίξει λίγο το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας ένα ένα τα αυγά.
- Στο τέλος ρίχνουμε τη βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.
- Το βάζουμε σε ένα πυρέξ και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180οC στη μεσαία θέση μέχρι να σφίξει και να πάρει χρώμα.
Καλή όρεξη!