Φυσικές εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση του πόνου

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Υποφέρετε από αρθρίτιδα, κράμπες, φλεγμονές και πόνους και πολλές φορές δεν γνωρίζετε τι να φάτε; Αν ναι, τότε πιθανότητα δεν γνωρίζετε τα φάρμακα της φύσης.

Τα μπαχαρικά και τα βότανα είναι υπεύθυνα για τη γεύση που δίνουν στο φαγητό και το άρωμά τους. Ωστόσο, έχουν και άλλες ιδιότητες. Πρόσφατες έρευνες επιβεβαιώνουν τους αρχαίους πολιτισμούς που για χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιούσαν τα μπαχαρικά και τα βότανα για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία πολλών ασθενειών.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον πόνο της αρθρίτιδας. Απλώς βράστε τη ρίζα για 10 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε λίγο μέλι για να γλυκάνει. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε smoothies, σούπες και επιδόρπια. Μία μελέτη δείχνει ότι η λήψη εκχυλίσματος τζίντζερ δύο φορές την ημέρα είναι εξίσου αποτελεσματικό στην καταπολέμηση αρθριτικών πόνων στο γόνατο και το ισχίο. Το τζίντζερ μπορεί επίσης να ανακουφίσει τα κρυολογήματα, τους πόνους της περιόδου και τη ναυτία.

Κουρκουμάς

Εάν πάσχετε από καούρα, ο κουρκουμάς μπορεί να αποβεί χρήσιμος. Περιέχει μια χημική ουσία γνωστή ως κουρκουμίνη, η οποία έχει αντι-φλεγμονώδη δράση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει με την αρθρίτιδα, αλλά οι υψηλές δόσεις μπορεί να οδηγήσουν στη δυσπεψία. Εάν πάσχετε από προβλήματα της χοληδόχου κύστης, δεν είναι σοφό να εκμεταλλευτείτε το εν λόγω καρύκευμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη του μπορεί πραγματικά να βοηθήσει με τον πόνο στις αρθρώσεις.

Μαγνήσιο

Μπορείτε να λάβετε ένα συμπλήρωμα μαγνησίου επειδή πάσχετε από κράμπες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιπλέον, τα συμπληρώματα μαγνησίου δεν είναι μόνο απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη των οστών, των μυών και των αρθρώσεων της υγείας, αλλά βοηθούν και στη μείωση του στρες. Πάντως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι διαδραματίζει ζωτικό ρόλο σε 300 ενζυμικές αντιδράσεις στο σώμα. Αν δεν είστε οπαδός συμπληρωμάτων, μπορείτε να λάβετε την αφθονία του μαγνησίου με την κατανάλωση των σωστών τροφίμων. Αυτά περιλαμβάνουν το γιαούρτι, τις μπανάνες, το σπανάκι, το αβοκάντο, το λάχανο, τα καρύδια, τη μαύρη σοκολάτα και το σκουμπρί.

Κεράσια και μούρα

Ποιος θα το φανταζόταν ότι ένα μπολ με κεράσια μπορεί να εμποδίσει τη φλεγμονή και να μειώσει τον πόνο; Οι κύριες ενώσεις στα κεράσια είναι οι ανθοκυανίνες που δίνουν το φανταστικό χρώμα τους, αλλά είναι συγχρόνως ευεργετικές για την υγεία μας. Αυτές οι πολύτιμες ενώσεις είναι επίσης παρούσες στα βατόμουρα, τα σμέουρα, τα κόκκινα σταφύλια και τις φράουλες. Δρουν αναλγητικά μέσω της αναστολής των ενζύμων του πόνου, αλλά και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή.

Λευκός φλοιός ιτιάς

Μια άλλη μορφή φυσικής ασπιρίνης είναι ο λευκός φλοιός ιτιάς και έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια για τη θεραπεία του πόνου και της φλεγμονής. Το βασικό στοιχείο εδώ είναι η σαλικίνη παρόμοιο με το ακετυλοσαλικυλικό οξύ της ασπιρίνης. Επιπλέον, έχει φλαβονοειδή που τον καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για όσους υποφέρουν από πόνους στην πλάτη, οστεοαρθρίτιδα ή πονοκεφάλους. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να δράσει για τον πόνο από την ασπιρίνη, αλλά τα αποτελέσματα φαίνεται να διαρκούν περισσότερο.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…