Οι βάφλες αποτελούν τον απόλυτο σοκολατένιο πειρασμό για μικρούς και μεγάλους. Ποιος μπορεί, άλλωστε, να αντισταθεί στην τραγανή ζύμη της …
Φτιάξε βάφλες στο σπίτι σου εύκολα και απλά
Ίσως η μεγαλύτερη λαχτάρα όταν ήμασταν παιδιά και η μεγαλύτερη «αμαρτία» στην ενήλικη ζωή μας. Δες ποια συνταγή για βάφλες σου ταιριάζει και δε θα σταματήσεις να τις φτιάχνεις!
Βάφλες Νο1
Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
- 1-2 κ. σ. ζάχαρη
- ½ κ. γ. αλάτι
- 2 αυγά
- 1 2/3 φλιτζανιού γάλα
- 1/3 φλιτζανιού φυτικό λάδι
- 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά, με το γάλα, τα λάδι και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα με τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε καλά, με τον αυγοδάρτη, να ομογενοποιηθούν. Λαδώνουμε ελαφρά και ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα. Ψήνουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και τις σερβίρουμε ιδανικά ζεστές ή χλιαρές συνοδεύοντας με γαρνιτούρες της επιλογής μας.
Βάφλες Νο2
Υλικά
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 1 κουταλιά λικέρ πορτοκάλι
- 2 κουταλιές ζάχαρη ή φρουκτόζη
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
- 2 κούπες αλεύρι
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 2 κούπες γάλα
- 1 αυγό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ψεκάζουμε την βαφλιέρα με το ειδικό σπρέι λαδιού για να μην κολλήσει το μείγμα στη βαφλιέρα. Παίρνουμε με την κουτάλα μείγμα και ρίχνουμε στην βουτυρωμένη βαφλιέρα και τις βγάζουμε μόλις χρυσίσουν. Αν δεν έχετε βαφλιέρα γίνονται σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο. Συνοδέψτε τις με μέλι και σμέουρα.
Βάφλες Νο3
Υλικά
- 2 αυγά
- 60 γρ. αλεύρι βρώμης
- 50 γρ. γιαούρτι
- 50 γρ. γάλα
- 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ⅓ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ⅓ κ.γ. κάρδαμο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το βούτυρο καρπών και τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν, τη μαγειρική σόδα και το κάρδαμο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε στην άκρη 5 λεπτά. Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα και απλώνουμε λίγο λάδι καρύδας. Ψήνουμε στη βαφλιέρα για 3 λεπτά (ή όσο χρειάζεται η δική σας). Σερβίρουμε με τυρί κρέμα ανακατεμένο με γιαούρτι, με φρούτα και κάποιο βούτυρο καρπών.
Βάφλες Νο4
Υλικά
- 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 30 γρ. ζάχαρη
- Μια πρέζα κανέλα
- Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
- Μια πρέζα αλάτι
- 230 ml γάλα
- Βανίλια σε σκόνη
- 3 μεσαία αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- 50 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 3 ώριμες μπανάνες λιωμένες με πιρούνι
- Λίγο ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και σχηματίζουμε μια τρύπα στην μέση. Ανακατεύουμε το γάλα, την βανίλια, τους κρόκους και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά προσθέτουμε και τις λιωμένες μπανάνες. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να δημιουργήσουν σφιχτές κορυφές. Αμέσως προσθέτουμε τα αυγά μέσα στο υπόλοιπο μείγμα. Ζεσταίνουμε την βαφλιέρα και την λαδώνουμε πάνω και κάτω. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην βαφλιέρα, κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε να ψηθεί μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε τις βάφλες ζεστές με τα τόπινγκς της επιθυμίας μας.