Φτερούγες κοτόπουλου με τζίντζερ και μέλι

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Νόστιμες φτερούγες κοτόπουλου με μια γλυκιά και πικάντικη αίσθηση. Εάν θέλετε να δώσετε στο πιάτο ακόμα πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε στη μαρινάδα λίγη καυτερή σάλτσα.

Υλικά:

1,5 κιλό φτερούγες κοτόπουλου

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 κουταλιές της σούπας ψημένο σουσάμι

Μαρινάδα:

1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας

3 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ τριμμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Καλύπτουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν οι φτερούγες.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά τα συστατικά της μαρινάδας: σάλτσα σόγιας, μέλι, τριμμένο τζίντζερ και σκόρδο σε ένα μπολ. Κρατάμε τη μισή μαρινάδα στην άκρη για να την χρησιμοποιήσουμε ως σάλτσα (περίπου 1/4 φλυτζάνι).
  • Τοποθετούμε τις φτερούγες κοτόπουλου στο μπολ και ανακατεύουμε με τη μαρινάδα. Βάζουμε τις φτερούγες στο ταψί, τη μία δίπλα στην άλλη αφήνοντας κενά μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά, και στη συνέχεια γυρνάμε τις φτερούγες από την άλλη μεριά και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ελέγχουμε το ψήσιμο για να βεβαιωθούμε ότι δεν ψήνονται υπερβολικά. Αν διαπιστώσουμε ότι γίνονται πολύ σκούρες κατεβάζουμε το ταψί πιο χαμηλά στο φούρνο ή σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
  • Βγάζουμε τις φτερούγες από το φούρνο και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ όπου ανακατεύουμε με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
  • Πασπαλίζουμε με το ψημένο σουσάμι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.