Όλοι αγαπάμε τα μαλλιά μας, και θέλουμε να τα βλέπουμε υγιή και λαμπερά. Όπως κάθε άλλο κομμάτι του οργανισμού μας, …
Φροντίδα μαλλιών στο σπίτι: Αγνές θεραπείες θρέψης και ενυδάτωσης
Μένουμε στο σπίτι, αλλά ποιος είπε ότι δεν θα περιποιηθούμε τον εαυτό μας; Είναι καιρός εσωτερικών αναθεωρήσεων αλλά και εξωτερικών αλλαγών, κάτι που σημαίνει φροντίδα του εαυτού μας, πνευματική και σωματική. Τα ινστιτούτα αισθητικής και τα κέντρα ομορφιάς παραμένουν κλειστά εδώ και αρκετές εβδομάδες. Δεν πτοούμαστε!
Με τη βοήθεια απλών, καθημερινών υλικών του σπιτιού μας και της φύσης, μπορούμε να μεταφέρουμε την επαγγελματική περιποίηση ενός σπα στον προσωπικό μας χώρο και να φροντίσουμε εύκολα και αποτελεσματικά την υγεία των μαλλιών μας.
Τα μαλλιά μας μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που, όπως η επιδερμίδα του προσώπου και του σώματός μας, έτσι και αυτά έχουν ανάγκη από φροντίδα, θρέψη, τόνωση και ενυδάτωση.
Εμπιστευόμαστε τη φύση και προσφέρουμε στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά μας την κατάλληλη για τον τύπο μαλλιών και δέρματός μας περιποίηση. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι μια υγιή υφή στα μαλλιά μας, λάμψη και, φυσικά, ποιότητα στο κομμάτι της διατήρησης του χρώματος με έναν φυσικό τρόπο.
Καθημερινά επιβαρύνουμε συνεχώς τη ρίζα και τις άκρες των μαλλιών μας με τη συχνότητα λουσίματος, την ποιότητα των σαμπουάν, τη θερμοκρασία του νερού, το στέγνωμα των μαλλιών με σεσουάρ χωρίς ειδικό θερμοπροστατευτικό προϊόν και το συχνό βάψιμο. Όλες αυτές οι διαδικασίες ταλαιπωρούν τη βάση και τα άκρα της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να είναι θαμπά, χωρίς ζωντανό χρώμα, να αρχίζουν να έχουν πιο λεπτή τρίχα και να είναι ξηρά.
Τα μαλλιά μας έχουν ανάγκη από θρέψη και έντονη ενυδάτωση. Με εύκολους και οικονομικούς τρόπους μπορούμε να ετοιμάσουμε σούπερ τονωτικούς συνδυασμούς με θρεπτικά συστατικά που έχουμε στο σπίτι μας.
Ετοιμάζουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας, βάζουμε χαλαρωτική μουσική και ετοιμάζουμε συνταγές ομορφιάς για τα μαλλιά μας. Πάμε να δούμε μερικές από αυτές.
Επιδιόρθωση με… αβγά!
Για να νικήσουμε τη θαμπή, εύθραυστη τρίχα, είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε την επιδιόρθωσή μας από τη βάση, τους θύλακες της τρίχας.
Το υλικό που είναι ο σύμμαχός μας σε αυτήν τη διαδικασία είναι οι κρόκοι αβγών. Είναι γεγονός και, μάλιστα, έχει αποτέλεσμα! Για να αποβάλουμε τη βαριά μυρωδιά τους πριν την εφαρμογή, είναι καλό να ρίξουμε λίγες σταγόνες λεμόνι και να τα αναμείξουμε. Αφού ετοιμάσουμε το μείγμα μας, το βάζουμε στα μαλλιά μας από τη ρίζα έως τις άκρες και το αφήνουμε μιάμισι ώρα, ώστε να δράσει βαθιά στο εσωτερικό των τριχών μας.
Οι κρόκοι των αβγών είναι απαραίτητοι για την ανάπτυξη των μαλλιών μας, αναστέλλουν την τριχόπτωση, βελτιώνουν την ελαστικότητα και προσδίδουν καλύτερη υφή. Όλες αυτές οι ιδιότητες οφείλονται στο βασικό θρεπτικό συστατικό τους, τη λουτεΐνη, η οποία ενυδατώνει από τη ρίζα και εμποδίζει τη θραύση.
Νυχτερινή θεραπεία με καρύδα
Το έλαιο της καρύδας είναι το βαρύτερο, αλλά έχει πολύ σημαντικές ιδιότητες για το τριχωτό της κεφαλής μας και τις άκρες των μαλλιών μας. Χάρη στους υδατάνθρακες, τα μέταλλα και τις βιταμίνες που περιέχει, τρέφει σε βάθος, συγκεκριμένα εισχωρεί σε δύο στρώματα της τρίχας, την αναζωογονεί και επαναφέρει τη λάμψη.
Το μυστικό της συγκεκριμένης θεραπείας είναι να κρατήσουμε όλο το μείγμα που βάλαμε στα μαλλιά μας σαν μάσκα για όλη τη διάρκεια της νύχτας ενώ κοιμόμαστε.
Χρησιμοποιούμε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας και το θερμαίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, αφού πρώτα έχουμε λουστεί, πάνω σε υγρά μαλλιά τοποθετούμε το λάδι και κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ, ώστε να εισχωρήσει πιο εύκολα στην ρίζα της τρίχας λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας. Μετά την εφαρμογή, φοράμε ένα καπέλο προστασίας ειδικό για το ντους. Τοποθετούμε μια πετσέτα στο μαξιλάρι μας για να αποφύγουμε την επαφή του λαδιού με αυτό. Το πρωί με χλιαρό νερό λούζουμε τα μαλλιά μας και αφαιρούμε το λάδι.
Να θυμάστε ότι το λάδι καρύδας είναι κατάλληλο, κατά κύριο λόγο, για πιο πυκνά, βαριά μαλλιά, τα οποία έχουν έντονη τάση ξηρότητας. Για μαλλιά με πιο λεπτή τρίχα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πιο ελαφριάς υφής και περιεκτικότητας λάδια, όπως το λάδι αβοκάντου.
Τέλος η πιτυρίδα με τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι απαραίτητο θρεπτικό στοιχείο για την ελάττωση της έντονης κυτταρικής κυκλοφορίας, που προκαλεί τη γνωστή σε όλους μας πιτυρίδα. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής.
Τρίβουμε μισή ρίζα τζίντζερ σε δύο φλιτζάνια νερό και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν ένα φλιτζάνι τσαγιού. Έπειτα, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε αυτήν τη ζύμη απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής, την αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει και την ξεβγάζουμε με λούσιμο με το σαμπουάν μας.
Με απλά, αλλά αγνά και απαραίτητα για τον οργανισμό μας υλικά, μπορούμε να κάνουμε θαύματα στη ρίζα και τις άκρες των μαλλιών μας. Με λεπτούς χειρισμούς και τους κατάλληλους συνδυασμούς, μπορούμε να επαναφέρουμε τη ζωντάνια και την υγεία των μαλλιών μας για όσο διάστημα θα χρειαστεί να μείνουμε σπίτι.