Φιογκάκια με κοτόπουλο και πολύχρωμα λαχανικά
Στο τέλος της εβδομάδας τυχαίνει να έχει περισσέψει λίγο κρέας από κοτόπουλο που δεν φτάνει για όλους. Η λύση είναι απλή, μαζέψτε ό,τι λαχανικά έχετε στο ψυγείο σας, βράστε ένα πακέτο ζυμαρικά, ανακατέψτε μέσα σε μεγάλη σαλατιέρα και το φαγητό είναι έτοιμο!
Υλικά
Κρέας από κοτόπουλο (ιδανικά στήθος)
1 πακέτο φιογκάκια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κόκκινη, κίτρινη πιπεριά
1 καρότο
Καλαμπόκι κονσέρβα
Ξύδι μπαλσάμικο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζετε και τα ξαναβάζετε μέσα στην κατσαρόλα.
- Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
- Κόβετε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια.
- Περνάτε το καρότο από τον τρίφτη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρετε ελαφρώς το σκόρδο μέχρι να απελευθερώσει το άρωμα του.
- Στην συνέχεια βάζετε μέσα τις πιπεριές μέχρι να «γυαλίσουν» εξωτερικά.
- Τις αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί
- Την ίδια διαδικασία κάνετε και με το τριμμένο καρότο.
- Τέλος ζεσταίνετε και τα κομμάτια κοτόπουλου.
- Τα ενσωματώνετε όλα μαζί στην κατσαρόλα με τα φιογκάκια, το καλαμπόκι και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Ίσως χρειαστεί λίγο αλάτι και επιπλέον ελαιόλαδο.
- Σερβίρετε σε σαλατιέρα και πασπαλίζετε με μπαλσάμικο ξύδι και μαϊντανό.
Είστε έτοιμοι!!!