Φιογκάκια με κοτόπουλο και πολύχρωμα λαχανικά

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

Φιογκάκια με κοτόπουλο και πολύχρωμα λαχανικάΣτο τέλος της εβδομάδας τυχαίνει να έχει περισσέψει λίγο κρέας από κοτόπουλο που δεν φτάνει για όλους. Η λύση είναι απλή, μαζέψτε ό,τι λαχανικά έχετε στο ψυγείο σας, βράστε ένα πακέτο ζυμαρικά, ανακατέψτε μέσα σε μεγάλη σαλατιέρα και το φαγητό είναι έτοιμο!

Υλικά

Κρέας από κοτόπουλο (ιδανικά στήθος)

1 πακέτο φιογκάκια

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κόκκινη, κίτρινη πιπεριά

1 καρότο

Καλαμπόκι κονσέρβα

Ξύδι μπαλσάμικο

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζετε και τα ξαναβάζετε μέσα στην κατσαρόλα.
  • Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  • Κόβετε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια.
  • Περνάτε το καρότο από τον τρίφτη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρετε ελαφρώς το σκόρδο μέχρι να απελευθερώσει το άρωμα του.
  • Στην συνέχεια βάζετε μέσα τις πιπεριές μέχρι να «γυαλίσουν» εξωτερικά.
  • Τις αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί
  • Την ίδια διαδικασία κάνετε και με το τριμμένο καρότο.
  • Τέλος ζεσταίνετε και τα κομμάτια κοτόπουλου.
  • Τα ενσωματώνετε όλα μαζί στην κατσαρόλα με τα φιογκάκια, το καλαμπόκι και ανακατεύετε πολύ καλά.
  • Ίσως χρειαστεί λίγο αλάτι και επιπλέον ελαιόλαδο.
  • Σερβίρετε σε σαλατιέρα και πασπαλίζετε με μπαλσάμικο ξύδι και μαϊντανό.

Είστε έτοιμοι!!!

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.