Φιλέτο Στρογγάνοφ

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ρίξτε και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και ζεστάνετε έως το σημείο βρασμού χωρίς να αφήσετε το φαγητό να βράσει. Σερβίρετε το κρέας με τα μανιτάρια στα πιάτα, πασπαλίστε το με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδέψτε το με πράσινη σγουρή σαλάτα και κόκκινο μαρούλι. Και το πιάτο είναι έτοιμο! Ποια είναι όμως τα βήματα που προηγούνται ώστε να ετοιμάσετε την παραδοσιακή ρωσική συνταγή;

Υλικά

1/4 κούπας αλεύρι

½ κουταλάκι αλάτι

1/8 κουταλάκι πιπέρι

1 ½ κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές λωρίδες 1 επί 5 εκατοστά

1/3 κούπας λάδι

½ κιλό μικρά μανιτάρια κονσέρβας

1 κούπα ζωμό κρέατος

½ κούπας νερό

3 κουταλιές χυμό ντομάτας

1 γούστερ σος

2 κουταλάκια μουστάρδα

1 ½ κούπας ξινή κρέμα γάλακτος.

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βάλτε μέσα το κρέας και ανακατέψτε κουνώντας τη σακούλα, ώσπου να αλευρωθούν καλά τα κομμάτια. Έπειτα, τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο τρυπητό και κοσκινίστε τα μέχρι να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν καλά.
  • Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι σοτάρετε το κρέας, ώσπου να ροδίσει ελαφρά από όλες τις πλευρές.
  • Ρίξτε τον ζωμό κρέατος, το νερό, τον χυμό ντομάτας, τη γούστερ σος, τη μουστάρδα και τα μανιτάρια.
  • Σκεπάστε και σιγοβράστε 20 με 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
  • Ρίξτε και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και ζεστάνετε έως το σημείο βρασμού χωρίς να αφήσετε το φαγητό να βράσει.
  • Σερβίρετε το κρέας με τα μανιτάρια στα πιάτα, πασπαλίστε το με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδέψτε το με πράσινη σγουρή σαλάτα και κόκκινο μαρούλι.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…