Φιλέτο στη σχάρα
Είναι λογικό κάποιες μέρες τις εβδομάδας να μην έχετε χρόνο ή διάθεση να μαγειρέψετε. Γρήγορο φαγητό δεν σημαίνει μακαρόνια ή αυγά. Αγοράστε φιλέτο από κρέας ή ψάρι, λίγο λαδάκι και έτοιμο για το φούρνο. Μια πλούσια σαλάτα εποχής ένα ποτήρι κρασί και έχετε ένα νόστιμο και πλούσιο γεύμα για το μεσημέρι!
Υλικά
1 κιλό φιλέτο
Λίγο λάδι
Λίγο βούτυρο λιωμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλείφετε με το λάδι το φιλέτο και το αλατοπιπερώνετε.
- Το βάζετε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά και από τις δυο πλευρές ώστε ν’ αρπάξει λίγο απ’ έξω και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά.
- Ψήνετε 4 – 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
- Κατά το ψήσιμο το αλείφετε με ένα πινέλο με λίγο βούτυρο λιωμένο.