Φιλέτο στη σχάρα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Είναι λογικό κάποιες μέρες τις εβδομάδας να μην έχετε χρόνο ή διάθεση να μαγειρέψετε. Γρήγορο φαγητό δεν σημαίνει μακαρόνια ή αυγά. Αγοράστε φιλέτο από κρέας ή ψάρι, λίγο λαδάκι και έτοιμο για το φούρνο. Μια πλούσια σαλάτα εποχής ένα ποτήρι κρασί και έχετε ένα νόστιμο και πλούσιο γεύμα για το μεσημέρι!

Υλικά

1 κιλό φιλέτο

Λίγο λάδι

Λίγο βούτυρο λιωμένο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλείφετε με το λάδι το φιλέτο και το αλατοπιπερώνετε.
  • Το βάζετε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά και από τις δυο πλευρές ώστε ν’ αρπάξει λίγο απ’ έξω και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά.
  • Ψήνετε 4 – 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
  • Κατά το ψήσιμο το αλείφετε με ένα πινέλο με λίγο βούτυρο λιωμένο.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…