Φιλέτο κοτόπουλο με πικάντικη γεύση

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Φιλέτο κοτόπουλο με πικάντικη γεύσηΤο κοτόπουλο είναι από τα κρέατα που τα συνδυάζεις με οποιοδήποτε dressing. Αν σας αρέσει να συνδυάζετε πικάντικο με καυτερό, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή. Άλλωστε το χειμώνα αυτός ο συνδυασμός μπορεί να κρατήσει το σώμα μας ζεστό και να μας αποτρέψει από κρυολογήματα…

Υλικά:

2 φιλέτα κοτόπουλο

Καπίρα

1 αυγό

Tabasco

½ σκόρδο λιωμένο

Αλάτι/πιπέρι

Honey mustard sauce (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια (τετραγωνάκια). Τα αλατοπιπερώνουμε καλά.
  • Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα λίγες σταγόνες Tabasco, καθώς και λίγο λιωμένο σκορδο.
  • Βάζουμε στο μπολ το κοτόπουλο και το αφήνουμε λίγο μέσα.
  • Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε ένα, ένα τα κομματάκια κοτόπουλο στην καπίρα μας (να καλύπτεται πλήρως) και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Το τηγανίζουμε για λίγη ώρα μέχρι να ροδίσει.
  • Σερβίρουμε ζεστό ή και κρύο μαζί με honey mustard sauce.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…