Φιλέτο κοτόπουλο με αρωματικό αχλάδι

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Φιλέτο κοτόπουλο με αρωματικό αχλάδιΤο φιλέτο κοτόπουλο έχει ουδέτερη γεύση, μαγειρεύεται εύκολα και του ταιριάζει μια ελαφρώς γλυκιά σάλτσα. Μη φανταστείτε ότι το αχλάδι είναι πολύ γλυκό για το φιλέτο. Αντιθέτως ταιριάζει πολύ και θα δώσει μια ξεχωριστή γεύση στο φαγητό. Φτιάξτε μια πράσινη σαλάτα με μπαλσάμικο ξύδι και δεν χρειάζεστε τίποτε άλλο!

Υλικά

800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο

Σέλινο, μαϊντανό, θυμάρι, δάφνη

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,

Λίγο αλάτι

40 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

1 κ.σ. κόκκους μαύρο πιπέρι

4 αχλάδια καθαρισμένα

2 κλωναράκια δυόσμο

100 ml λευκό κρασί

Χυμό από ½ λεμόνι

Ζάχαρη, κατά προτίμηση σκουρόχρωμη

1 ξυλάκι βανίλια

50 ml κονιάκ ή μπράντι

1 κύβο λαχανικών

Εκτέλεση

  • Ροδίζετε το κρέας σε βουτυρωμένο τηγάνι για 2 – 3 λεπτά σε κάθε πλευρά.
  • Βγάζετε το κρέας και το διατηρείτε ζεστό.
  • Σπάτε λίγο το πιπέρι σε γουδί.
  • Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να χρυσαφίσουν και αλατοπιπερώνετε.
  • Προσθέτετε σέλινο, μαϊντανό, θυμάρι και λίγο καυτό νερό.
  • Σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθεί και πολτοποιείτε την σάλτσα στο μπλέντερ.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε ένα ελαφρύ σιρόπι με 250 ml νερό, το κρασί, τη ζάχαρη, το δυόσμο, την βανίλια και το χυμό λεμονιού.
  • Βράζετε μέσα στο σιρόπι τα αχλάδια για 8 – 10 λεπτά.
  • Σερβίρετε το κρέας με τη σάλτσα, τα αχλάδια και μια μικρή κουταλιά από το σιρόπι.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…