Φέτες ψαριού στο φούρνο
Διαλέξετε φιλέτα ψαριού της αρεσκείας σας και ψήστε τα στο φούρνο πασπαλίζοντας με διάφορα μυρωδικά (μαϊντανό, ρίγανη) που ταιριάζουν απόλυτα στα ψάρια και μια φέτα ντομάτα πάνω σε κάθε φιλέτο που θα το νοστιμίσει!
Υλικά
1 κιλό ψάρι φιλέτο (τόνο, ξιφία ή συναγρίδα)
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε φέτες
1 κ.σ. ρίγανη
Χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι με τον μαϊντανό και με αυτά πασπαλίζετε τα φιλέτα ψαριού αφού προηγουμένως το έχετε στρώσει σε ταψί
- Πάνω από κάθε φιλέτο τοποθετείτε μια λεπτή φέτα ντομάτας
- Τις ντομάτες κομμένες σε κύβους τις σκορπίζετε γύρω από το ψάρι
- Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι
- Ψήνετε το ψάρι για 50-60 λεπτά στους 180ο C