Φέτες ψαριού στο φούρνο

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

fetes_psariou_sto_fournoΔιαλέξετε φιλέτα ψαριού της αρεσκείας σας και ψήστε τα στο φούρνο πασπαλίζοντας με διάφορα μυρωδικά (μαϊντανό, ρίγανη) που ταιριάζουν απόλυτα στα ψάρια και μια φέτα ντομάτα πάνω σε κάθε φιλέτο που θα το νοστιμίσει!

Υλικά

1 κιλό ψάρι φιλέτο (τόνο, ξιφία ή συναγρίδα)

1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους

1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε φέτες

1 κ.σ. ρίγανη

Χυμό ενός λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι με τον μαϊντανό και με αυτά πασπαλίζετε τα φιλέτα ψαριού αφού προηγουμένως το έχετε στρώσει σε ταψί
  • Πάνω από κάθε φιλέτο τοποθετείτε μια λεπτή φέτα ντομάτας
  • Τις ντομάτες κομμένες σε κύβους τις σκορπίζετε γύρω από το ψάρι
  • Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι
  • Ψήνετε το ψάρι για 50-60 λεπτά στους 180ο C

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…