Φάβα
Ένα λιτό φαγητό που κρύβει πλούσια γεύση! Για να τη σερβίρετε γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και περιχύνετε με λάδι και χυμό λεμονιού. Συνοδεύεται με χωριάτικη σαλάτα και φέτα!
Υλικά
1/2 κιλό Φάβα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι λάδι
Χυμό τριών λεμονιών
Αλάτι – Πιπέρι
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε τη φάβα σε νερό για μιάμιση ώρα.
- Τη βάζετε να βράζει και με κουτάλα βγάζετε τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια.
- Όταν ο αφρός σταματήσει, προσθέτετε το κρεμμύδι και σιγοβράζετε 1 ώρα ή μέχρι να λιώσει η φάβα και να γίνει πολτός.
- Την περνάτε από τον μύλο των λαχανικών μαζί με το κρεμμύδι και την ξαναβάζετε στη φωτιά.
- Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και σιγοβράζετε για λίγο.
- Την σερβίρετε σε ρηχά πιάτα και την αφήνετε να κρυώσει.