Φάβα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ένα λιτό φαγητό που κρύβει πλούσια γεύση! Για να τη σερβίρετε γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και περιχύνετε με λάδι και χυμό λεμονιού. Συνοδεύεται με χωριάτικη σαλάτα και φέτα!

Υλικά

1/2 κιλό Φάβα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι λάδι
Χυμό τριών λεμονιών
Αλάτι – Πιπέρι
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Μουσκεύετε τη φάβα σε νερό για μιάμιση ώρα.
  • Τη βάζετε να βράζει και με κουτάλα βγάζετε τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια.
  • Όταν ο αφρός σταματήσει, προσθέτετε το κρεμμύδι και σιγοβράζετε 1 ώρα ή μέχρι να λιώσει η φάβα και να γίνει πολτός.
  • Την περνάτε από τον μύλο των λαχανικών μαζί με το κρεμμύδι και την ξαναβάζετε στη φωτιά.
  • Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και σιγοβράζετε για λίγο.
  • Την σερβίρετε σε ρηχά πιάτα και την αφήνετε να κρυώσει.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…