Φασολάδα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

ΦασολάδαΣήμερα φτιάχνουμε ζεστή κόκκινη φασολάδα, ένα από τα παραδοσιακά φαγητά του χειμώνα. Επίσης προσθέτουμε διάφορα λαχανικά και μυρωδικά!

Υλικά:

1/2 κιλά φασόλια

2 κρεμμύδια μέτρια

2 ντομάτες ώριμες

2 καρότα κομμένα σε φέτες

Σέλινο (ρίζα και φύλλα)

1 πράσινη και κόκκινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες

2 φύλλα δάφνη

Ρίγανη (προαιρετικό)

1 κούπα λάδι

Αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Από το βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε μία λεκάνη με νερό να μουλιάζουν.
  • Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά τα φασόλια.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και ρίχνουμε μέσα τα φασόλια μέχρι να πάρουν μια βράση.
  • Αφαιρούμε το νερό από την κατσαρόλα και το ξαναγεμίζουμε με ένα λίτρο νερό. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, το σέλινο, τα καρότα, τις πιπεριές και τη δάφνη.
  • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για όσο χρόνο χρειάζεται.
  • Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και την ρίγανη.

Tip: Αν χρειάζεται κατά την διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε ζεστό νερό!

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…