Φαντασία και πρωτοτυπία στην παράσταση του Ennio Marchetto
Ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό θέαμα μας πρόσφερε ο Ennio Marchetto στο Μέγαρο Μουσικής, στις 11 Νοεμβρίου όταν και τον απολαύσαμε. Ένας ταλαντούχος performer, γεμάτος ενέργεια ο οποίος με μοναδικό μέσο τα κοστούμια, τις περούκες και τις μάσκες -όλα φτιαγμένα από… χαρτί- και με τη βοήθεια της μουσικής, κατάφερνε να μεταμορφωθεί σε δεκάδες πασίγνωστα πρόσωπα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Έτσι, από τη μια στιγμή στην άλλη, η Βασίλισσα της Αγγλίας έγινε ο τραγουδιστής Freddy Mercure, ο Eminem τραγούδησε δίπλα στην Αφροδίτη της Μήλου, ο Frank Sinatra ερμήνευσε ντουέτο με την Kylie Minogue ενώ στο show την τιμητική τους είχαν και οι Elvis Presley, Lady Gaga, Cher, Celine Dion, ακόμα και η Μona Lisa!
Πώς ξεκίνησε όμως η ιδέα αυτού του show που θυμίζει καρτούν; «Το ονειρεύτηκα. Είδα στον ύπνο μου την Marilyn Monroe ντυμένη με χάρτινα ρούχα και έτσι ξεκίνησα να κόβω και να ράβω τις στολές», είπε στο flowmagazine.gr ο Βενετός Ennio Marchetto.
Δεν είναι όμως η δημιουργία των κοστουμιών το δυσκολότερο μέρος της δουλειάς, αλλά όπως μας δήλωσε: «είναι το να μάθεις καλά τους στίχους όλων αυτών των τραγουδιών, εφόσον μιμείσαι τους καλλιτέχνες».
Όσον αφορά τα χάρτινα κοστούμια, εξομολογήθηκε στο flowmagazine.gr ότι: «δεν τα φτιάχνω μόνος μου, αλλά έχω τη συνεργατών. Εγώ φτιάχνω τις περούκες, καθώς πρέπει να ταιριάζουν τέλεια πάνω μου».
Το πρόγραμμά του παρουσιάζει αλλαγές, ανάλογα τη χώρα στην οποία δίνει παραστάσεις. Έτσι στο Μέγαρο Μουσικής τον είδαμε να… χορεύει το «Ζορμπά» και να μεταμφιέζεται σε τσολιά, ενώ όπως μας είπε ήθελε να βάλει στο πρόγραμμα του και άλλους Έλληνες καλλιτέχνες όπως τη Μελίνα Μερκούρη και τη Νανά Μούσχουρη, αλλά δεν είχε τον χρόνο που θα ήθελε για να προετοιμαστεί.
Ο Ennio Marchetto είναι ένας καλός performer όχι μόνο λόγω της δεξιοτεχνίας και της ταχυδακτυλουργικής ταχύτητας στις μιμήσεις του, αλλά κυρίως για τον τρόπο που τις πραγματοποιεί. Πρόκειται για ένα show για μικρούς και μεγάλους, που έκανε το κοινό του Μεγάρου Μουσικής να γελάει σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκειά του. Δυστυχώς όμως η παράσταση διήρκησε μόνο μία ώρα. Θα θέλαμε να κρατούσε λίγο παραπάνω, ώστε να μην είχαμε την αίσθηση ότι τελείωσε κάπως… βιαστικά.