Φακές σαλάτα με ψητές πιπεριές και φέτα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Φακές σαλάτα με ψητές πιπεριές και φέταΚαι επειδή λάβαμε σοβαρά υπόψη μας ότι οι φακές μπορούν να καταναλωθούν από άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, ενώ παράλληλα προλαμβάνουν καρδιοπάθειες και καρκίνο, βάλαμε τη φαντασία μας να δουλέψει και δημιουργήσαμε μία λαχταριστή σαλάτα από φακές με ψητές πιπεριές και φέτα. Ακόμη και εκείνο το μέλος της οικογενείας που είναι περίεργο στις διατροφικές του επιλογές πρόκειται να ενθουσιαστεί με το γευστικό αποτέλεσμα!

Υλικά (για περίπου 6-8 μερίδες)

250 γραμμ. φακές χοντρές
6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
250 γραμμ. κόκκινες πιπεριές ψημένες, χωρίς τους σπόρους, ξεφλουδισμένες και κομμένες ζουλιέν
αλάτι και μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
3-4 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
120 γραμμ. φέτα τρίμμα

Εκτέλεση

1. Ξεπλένουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε. Τις βράζουμε μέσα σε άφθονο νερό για 10 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε μέσα στο σουρωτήρι με κρύο νερό. Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με φρέσκο νερό. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνουν τρυφερές αλλά να μη χυλώσουν. Όσο βράζουν οι φακές αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι κάτω από κρύο νερό.

2. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις φακές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και το ξίδι. Αφήνουμε να σταθούν 30 λεπτά πριν σερβίρουμε. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου, αφού γαρνίρουμε με άνηθο και φέτα.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…