Φαγκρί γεμιστό με ρύζι και μυρωδικά

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Στην αρχή θα ετοιμάσετε τη γέμιση σύμφωνα με τις οδηγίες. Μετά από 2 ώρες στο ψυγείο ψήνετε το φαγκρί σε ζεσταμένη πλάκα ή στο φούρνο. Το μίγμα με το ρύζι που θα σας περισσέψει μπορείτε να το μαγειρέψετε ξεχωριστά σε μια κατσαρόλα με τον κλασσικό τρόπο και να συνοδέψετε το φαγκρί!

Υλικά

2 κ. γλ. Βασιλικό ψιλοκομμένο

1/3 (40 γρ.) Καρύδια ψιλοκομμένα

1 Κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

Λίγο Λάδι

2 κ. γλ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ. γλ. Ξύσμα λεμονιού

1 φλ. βρασμένο Ρύζι

2 σκελίδες Σκόρδο πολτοποιημένες

1 (1,5 κιλό) Φαγκρί

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε την πιπεριά, το ρύζι, τα καρύδια, το μαϊντανό, το βασιλικό και το ξύσμα λεμονιού.
  • Γεμίστε την κοιλιά του ψαριού με το μίγμα από μυρωδικά και ρύζι που φτιάξατε.
  • Βάζετε το ψάρι σε μια μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζετε με λάδι.
  • Σκεπάστε και βάλτε την πιατέλα στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Βάλτε το ψάρι χωρίς να το στραγγίσετε πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και τυλίξτε το καλά.
  • Ύστερα βάλτε το ψάρι πάνω σε πλάκα ψησίματος ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C και ψήστε το περίπου για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…