Φαγκρί γεμιστό με ρύζι και μυρωδικά
Στην αρχή θα ετοιμάσετε τη γέμιση σύμφωνα με τις οδηγίες. Μετά από 2 ώρες στο ψυγείο ψήνετε το φαγκρί σε ζεσταμένη πλάκα ή στο φούρνο. Το μίγμα με το ρύζι που θα σας περισσέψει μπορείτε να το μαγειρέψετε ξεχωριστά σε μια κατσαρόλα με τον κλασσικό τρόπο και να συνοδέψετε το φαγκρί!
Υλικά
2 κ. γλ. Βασιλικό ψιλοκομμένο
1/3 (40 γρ.) Καρύδια ψιλοκομμένα
1 Κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Λίγο Λάδι
2 κ. γλ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ. γλ. Ξύσμα λεμονιού
1 φλ. βρασμένο Ρύζι
2 σκελίδες Σκόρδο πολτοποιημένες
1 (1,5 κιλό) Φαγκρί
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Στη συνέχεια προσθέτετε την πιπεριά, το ρύζι, τα καρύδια, το μαϊντανό, το βασιλικό και το ξύσμα λεμονιού.
- Γεμίστε την κοιλιά του ψαριού με το μίγμα από μυρωδικά και ρύζι που φτιάξατε.
- Βάζετε το ψάρι σε μια μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζετε με λάδι.
- Σκεπάστε και βάλτε την πιατέλα στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Βάλτε το ψάρι χωρίς να το στραγγίσετε πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και τυλίξτε το καλά.
- Ύστερα βάλτε το ψάρι πάνω σε πλάκα ψησίματος ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C και ψήστε το περίπου για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.