Εύκολη συνταγή για κουλουράκια

Συντάκτης: Flowmagazine

Αν θέλετε κάτι σπιτικό για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας, σας προτείνουμε μία εύκολη συνταγή για λαχταριστά κουλουράκια.

Υλικά

  • 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 συσκευασία (250γρ.) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζανιού γάλα
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι

Παρασκευή

  • Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι.
  • Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Βάζουμε το αβγό και χτυπάμε. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  • Με μία σπάτουλα μαζεύουμε το μείγμα από τα τοιχώματα. Βάζουμε στο μίξερ τον γάντζο ζύμης. Σε μέτρια ταχύτητα προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπολ που σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  • Στρώνουμε αντικολλητική λαδόκολλα σε δύο ταψιά ή λαμαρίνες.
  • Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ.
  • Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια όπου θα πλάσουμε τη ζύμη. Την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 2-3 χιλιοστών. Με καλούπια διαστάσεων περίπου 5Χ3 εκατοστά κόβουμε τη ζύμη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι μέγεθος καλουπιών θέλουμε, προσαρμόζοντας αναλόγως τον χρόνο ψησίματος.
  • Πλάθουμε ξανά τη ζύμη που περισσεύει και φτιάχνουμε κουλουράκια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βουτάμε την πάνω πλευρά τους στη ζάχαρη και τα τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας 1-2 εκατοστά περιθώριο μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε τα κουλουράκια στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…