Όταν τρώμε σαλάτα, συνήθως βάζουμε πολλά λαχανικά. Πολλές φορές βάζουμε και υδατάνθρακες ή πρωτεΐνες. Ποια είναι, όμως, η σωστή συνταγή; …
Εύκολη πράσινη σαλάτα με γλυκόξινο dressing και καρύδια!
Εάν έχετε όρεξη για μια ελαφριά, αλλά πεντανόστιμη σαλάτα, ιδανική τόσο για μεσημεριανό, όσο και για βραδινό, σας έχω την τέλεια συνταγή!
Ως γνωστόν, τα λαχανικά και οι ξηροί καρποί είναι οι πλέον καταλληλότερες τροφές για ένα γερό boost του οργανισμού μας! Τι καλύτερο λοιπόν από το να τα συνδυάσουμε σε ένα γεύμα. Πάμε να δούμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σαλάτα, που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
ΥΛΙΚΑ:
-
Σαλάτα της επιλογής σας. Εγώ έχω να σας προτείνω μαρούλι αϊσμπεργκ, μαρούλι ρομάνα και ραντίτσιο.
-
Μια χούφτα καρύδια
-
Λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο
-
Ντοματίνια
-
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
-
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
-
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ πλένουμε και τοποθετούμε τη σαλάτα της επιλογής μας.
Προσθέτουμε τα καρύδια, τα ντοματίνια, και το τριμμένο τυρί.
Για το dressing, σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το λάδι, το ξύδι και το μέλι.
Ύστερα το περιχύνουμε στη σαλάτα μας, και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Κι είμαστε έτοιμοι. Καλή σας όρεξη!!!