Οι σούπες λαχανικών είναι ιδανικό γεύμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και προτιμώνται αρκετά, αφού η προετοιμασία τους είναι ιδιαίτερα …
Εύκολες gourmet συνταγές για ελαφρύ βραδινό
- Ζυμαρικά Ολικής αλέσεως με σάλτσα πέστο και τοματάκια cherry
Λόγω της σύστασης από υδατάνθρακες, τα ζυμαρικά έχουν επανειλημμένως ενοχοποιηθεί ως μη διαιτητικό φαγητό. Από την άλλη, τα ζυμαρικά παραμένουν μία πηγή θρεπτικών συστατικών σημαντικής αξίας και πηγή ενέργειας, απαραίτητη για τη λειτουργία του οργανισμού.
Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως είναι μία ιδανική εναλλακτική λύση και όχι μόνον δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό, αλλά διευκολύνουν τη διαδικασία της πέψης με τις φυτικές τους ίνες από το σιτάρι ολικής αλέσεως.
Υλικά Για τα Ζυμαρικά (ανά μερίδα)
- 5-7 καρύδια ή αμύγδαλα
- 10-15 φύλλα από φρέσκο βασιλικό
- Ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- Τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι
Εκτέλεση της Σάλτσας πέστο
Αν και μπορείτε να αγοράσετε έτοιμη τη σάλτσα πέστο, εδώ προτείνεται η χειροποίητη συνταγή της.
Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα πέστο και ομογενοποιήστε τα με το μίξερ ή μία ράβδο. Η σάλτσα είναι έτοιμη.
Στη συνέχεια:
Σε μία κατσαρόλα βάλτε το νερό για τα μακαρόνια να βράζει και μαγειρέψτε τα.
Πλύνετε προσεκτικά τις τομάτες και αφήστε τις να στεγνώσουν.
Όταν τα ζυμαρικά είναι σχεδόν έτοιμα, σοτάρετε σε ένα τηγάνι τις τομάτες στο ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά.
Στραγγίξτε τα μακαρόνια και έπειτα προσθέστε τη σάλτσα πέστο.
Αμέσως σβήστε τη φωτιά για να μην καεί η σάλτσα και σερβίρετε με τριμμένο τυρί για γαρνιτούρα.
Bon Appétit!