Εύκολες gourmet συνταγές για ελαφρύ βραδινό

Συντάκτης: Saky Koulibaly

  1. Κοτόπουλο με Λαχανικά

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και οικονομική και είναι ιδανική για ένα εύκολο και θρεπτικό βραδινό. Η συνταγή αυτή περιλαμβάνει κοτόπουλο που είναι μαγειρεμένο σε δυνατή φωτιά και συγκεκριμένα λαχανικά. Βέβαια, αν το επιθυμείτε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με άλλο κρέας, καθώς και τα λαχανικά της προτίμησής σας.

Μπορείτε επίσης, να δοκιμάσετε την εκτέλεση της χορτοφαγικής συνταγής με κομμάτια τόφου (προϊόν από γάλα σόγιας)  για παράδειγμα, αντί για το κοτόπουλο.

Τέλος, για να ενισχύσετε τη θρεπτική αξία και τη γεύση του πιάτου μπορείτε να προσθέσετε ηλιόσπορους ή σουσάμι.

Υλικά

  • Δύο σκελίδες σκόρδο
  • Δύο φρέσκα κρεμμύδια (πρασουλίδες)
  • Μία κούπα μαύρο ρύζι
  • 250 γραμμ. στήθος από κοτόπουλο
  • Δύο καρότα κομμένα σε λωρίδες
  • Τρεις κουταλιές της σούπας (60 γραμμ.) της σούπας σάλτσα σόγιας
  • Δύο κουταλιές της σούπας (30 γραμμ.) ελαιόλαδο
  • Μία κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • Μία κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • Ένα μπρόκολο ή κουνουπίδι σε ανθύλλιο, όση ποσότητα επιθυμείτε
  • Ηλιόσπορους ή σουσάμι, όση ποσότητα επιθυμείτε

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα γουόκ βάλτε το ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το
  • Προσθέστε το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τηγανίστε τα όλα μαζί για μερικά λεπτά
  • Προσθέστε το κοτόπουλο και τηγανίστε το έως ότου σχηματίσει γύρω του μία κρούστα
  • Προσθέστε το μπρόκολο, το καρότο και τη σάλτσα σόγιας. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
  • Σε άλλο τηγάνι, μαγειρέψτε το ρύζι σε ελαιόλαδο και αρκετό νερό

Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε να ανακατέψετε το μαγειρεμένο ρύζι με το κοτόπουλο και να σερβίρετε γαρνίροντας με τους σπόρους. Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε το ρύζι ξεχωριστά ως συνοδευτικό πιάτο.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2 3

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.