Ethnic κουζίνες

Συντάκτης: Μαρία Τατιάνα Πινακούλα

Ethnic κουζίνες, μία νέα μόδα που πλέον έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας, μεγάλη γκάμα γεύσεων από όλο τον κόσμο που μας διεγείρει τον ουρανίσκο και μας πυροδοτεί για αέναες εξορμήσεις σε γαστρονομικούς χώρους. Εσείς, έχετε μυηθεί σε αυτή τη νέα ιεροτελεστία; 

Η σημασία τους

Η τέχνη της μαγειρικής αποτελεί μία από τις πιο ευφάνταστες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στις οποίες κανείς μπορεί να επιδίδεται. Ενδιαφέρουσα, καθώς είναι πραγματικά εντυπωσιακή η πληθώρα αγαθών που μπορεί να προσφέρει στον καθένα μας ξεχωριστά. Με μία μόνο μπουκιά έχουμε τη δυνατότητα να βρεθούμε, έστω και νοερά, σε χώρες αλλιώτικες και μακρινές, εκεί που ο κόσμος είναι πολύχρωμος και λίγο πιο φιλελεύθερος. 

Ανακαλύπτουμε καινούργια ήθη και έθιμα για τα οποία δεν είχαμε ιδέα πως υπάρχουν, ενώ συνάμα εκφράζουμε το θαυμασμό μας για την παράδοση και την εφευρετικότητα του κάθε λαού. Το κάθε έδεσμα που γευόμαστε κρύβει και μία ιστορία από πίσω, η οποία με τη σειρά της φυλάσσει στα σπλάχνα της έναν ολόκληρο πολιτισμό, μία βαρύνουσα πολιτιστική κληρονομιά, και όλα αυτά αναδύονται, όπως προείπαμε, με μία μόνο πιρουνιά!

Το φαγητό καθίσταται κοινωνικός θεσμός, ένα είδος ευλογίας, η οποία πέρα από τις οδούς των απολαύσεων στις οποίες μας συνεπαίρνει, μας φέρνει πιο κοντά και με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως όταν θέλουμε να βγούμε μία βόλτα για να συζητήσουμε και να εκφραστούμε, διαλέγουμε τη συνηθισμένη διέξοδο του φαγητού, αυτό συμβαίνει, σαφώς, γιατί το γεύμα μάς βοηθά να χαλαρώσουμε, να εμπνευστούμε και μαζί του να ξεχυθούμε στους πιο γόνιμους διαλόγους. 

Το φαγητό ενώνει τους ανθρώπους και τους κοινωνικοποιεί, αφού  ως γνωστόν είμαστε και καλοφαγάδες, μία αξία ανεκτίμητη που συναντάται σε κάθε γωνιά της γης και είναι ανυπέρβλητη. 

Κάποια καλά εστιατόρια με ethnic γεύσεις που θα μπορούσατε να επισκεφθείτε είναι τα εξής:

  • Dos Hermanos: Ένας επίγειος μεξικάνικος παράδεισος που έχει την έδρα του στην Κηφισιά και σε οδηγεί στα υποσχόμενα μονοπάτια της μεξικάνικης κουλτούρας, τα οποία και συνοδεύονται με τα πιο δροσερά cocktails. 
  • Buba Bistrot Exotique: Ένας εξίσου μαγευτικός χώρος εδραιωμένος στην περιοχή της Κηφισιάς με λιχουδιές και ανάρπαστα πιάτα βγαλμένα από ασιατικές συνταγές. Ένα θα σας πω μόνο: Café de Paris και Mission of Burma, φαγητό και ποτό από τα πιο ιδανικά για να περάσετε ένα γευστικότατο σαββατόβραδο.
  • Mayan: Μία άκρως ελκυστική διασταύρωση ανάμεσα στην Ιαπωνία και τη Λατινική Αμερική σάς προσφέρει την ευκαιρία να την γνωρίσετε στη Στοά Πεσμαζόγλου. Τηγανητή κρέμα πατάτας με kimchi, ντυμένη με χρυσαφένια κρούστα, γεμιστές με λαχταριστό αρνάκι και gyozas με πάπια και για το επιδόρπιο «Amazonia», κρέμα σοκολάτα γάλακτος με μελάκι, γλυκάνισο και από δίπλα παγωτό από bitter σοκολάτα. Να γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
  • Rakkan: Ιαπωνική fusion με γεύση Ελλάδας, το είχατε ξανακούσει; Στα Ιλίσια γίνεται πράξη με τη βοήθεια του chef Βαγγέλη Παπανίκα. Δοκιμάστε ντολμαδάκια tempura ή λαβράκι Χιλής με πουρέ και θα καταλάβετε ευθύς τι εννοούμε!
  • Feyrouz: Στο Μοναστηράκι αν διαβείτε μην ξεχάσετε να πάρετε μία γεύση από μυρωδάτα λαχματζούν και πεϊνιρλί, με κόκορα, με λαχανικά, με ό,τι θέλετε και ακριβώς απέναντι οι ίδιοι φτιάχνουν κιουνεφέ με κανταΐφι της παραγωγής τους.

Συντάκτης: Μαρία Τατιάνα Πινακούλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.