Ένα απλό μιλφέιγ

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ένα απλό μιλφέιγΌπως μαρτυρά και ο τίτλος της συνταγής είναι πολύ εύκολο γλυκό και νόστιμο. Δεν χρειάζεται να έχετε πτυχίο ζαχαροπλαστικής, όποτε επιθυμείτε γλυκό πάρτε από το σουπερμάρκετ έτοιμη κρέμα, γάλα και ό,τι άλλο υλικό χρειάζεται για τη συνταγή. Στο σερβίρισμα τοποθετείτε τρουφάκια, κουβερτούρα κ.α.

Υλικά

2-3 πακέτα Κράκερς (μπισκότα)

4 φακελάκια Βανίλια

Γάλα όσο λένε οι οδηγίες για την κρέμα

1 πακετάκι Σαντιγί ή ζαχαροπλαστείου

Ζάχαρη άχνη

Κανέλα

Εκτέλεση

  • Βουτάτε μόνο τη μια μεριά από τα μπισκότα μέσα στο γάλα και ύστερα τα στρώνετε σε μια σειρά όλα μαζί και παράλληλα (για να κόβεται ωραία το γλυκάκι).
  • Στη συνέχεια χτυπάτε την κρέμα και βάζετε την μισή ποσότητα πάνω στα μπισκότα.
  • Ξανά στρώση από μπισκότα και κρέμα.
  • Φτιάχνετε τη σαντιγί σε μπολ και τη βάζετε για λίγα λεπτά μέσα στην κατάψυξη γιατί απλώνεται πιο εύκολα παγωμένη.
  • Ύστερα απλώνετε και την σαντιγί πάνω από την κρέμα και μετά θρυμματίζετε με τα χέρια σας μερικά από τα μπισκοτάκια για να καλύψετε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
  • Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξουν οι κρέμες.
  • Για το σερβίρισμα κοσκινίζετε από πάνω ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…