Ελληνική σαλάτα
Από τις δημοφιλέστερες σαλάτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Με το άρωμα τις φέτας, τις ελιάς και του ωμού ελαιόλαδου ταιριάζει με τα περισσότερα φαγητά και ετοιμάζεται την τελευταία στιγμή!
Υλικά:
3 ντομάτες σφιχτές
1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 κ. σ. κάππαρη
1 φλ. ελιές καλαμών
1 φλ. φέτα τριμμένη 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
2 κ. γλ. ρίγανη
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνετε κυκλικά τις τομάτες, το κρεμμύδι, το αγγούρι, την πιπεριά.
- Στη μέση τοποθετείτε τη φέτα, κάππαρη, και τις ελιές.
- Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, απλώνετε ελαιόλαδο και νοστιμίζετε με αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα!