Η παρέα του περιοδικού μας τσουγκρίζει τα ποτήρια με ούζο για να υποδεχθεί το καλοκαίρι και σιγοτραγουδά με τη Χαρούλα …
Δροσερά ορεκτικά με αγγούρι
Υπάρχει πιο καλοκαιρινό και δροσερό λαχανικό από το αγγούρι; Εἰναι θαυμάσιο υλικό όχι μόνο για τη σαλάτα μας, αλλά και για απλά και νόστιμα ορεκτικά.
Μεσογειακά καναπεδάκια
Υλικά
- 2 μεγάλα αγγούρια
- 500 γρ. φέτα
- τυρί κρέμα
- λιαστές ντομάτες
- βασιλικός
- χυμός από ένα λεμόνι
- ελαιὀλαδο
- αλατοπίπερο
Διαδικασία
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε τη φέτα, λίγο τυρί κρέμα, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε το αγγούρι σε στρογγυλά κομμάτια και κάνουμε μια τρύπα στη μέση. Τα γεμίζουμε με το μείγμα και τοποθετούμε από πάνω μισή λιαστή ντομάτα και βασιλικό. Τέλος, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
Σνακ με αγγούρι και ρόδι
Υλικά
- 2 μεγάλα αγγούρια
- 1 ρόδι
- τυρί κρέμα
Διαδικασία
Κόβουμε το αγγούρι σε στρογγυλά κομμάτια, τα αλείφουμε με το τυρί κρέμα και πασπαλίζουμε με ρόδι. Έτοιμο!
Αγγουράκια ιστιοπλοϊκά
Υλικά
- αγγούρια μέτρια
- τυρί κρέμα
- μαϊντανός
- καρότα τριμμένα
- πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κυβάκια
- αλατοπίπερο
- ρίγανη ή θυμάρι
- τυρί του τοστ
- 1 μεγάλη οδοντογλυφίδα ή καλύτερα ξυλάκι για σουβλάκια κομμένο στη μέση
Διαδικασία
Πλένουμε πολύ καλά τα αγγουράκια, τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος, βγάζουμε λίγη από τη σάρκα τους και την προσθέτουμε στη γέμιση. Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε κάθε αγγουράκι με τη γέμιση και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και καρότο. Έπειτα, παίρνουμε μια φέτα τυρί του τοστ και την περνάμε προσεκτικά στο ξυλάκι, έτσι ώστε να σχηματίσουμε τα πανιά του ιστιοπλοϊκού. Το στερεώνουμε καλά στο κέντρο του αγγουριού και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσει.
Πικάντικα καναπεδάκια με αγγούρι
Υλικά
- 1 αγγούρι
- ψωμί ολικής ή σικάλεως ή κρακεράκια στρογγυλά
- 3/4 κούπας μαγιονέζα
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ελάχιστο ξίδι
- λίγη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- πάπρικα
- κάρυ
- ρίγανη
Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα, χτυπάμε τη μαγιονέζα, το τυρί κρέμα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξίδι, το σχοινόπρασο και τα μπαχαρικά σε ένα μπλέντερ και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 24 ώρες. Την επομένη ξεφλουδίζουμε, πλένουμε καλά το αγγούρι και το κόβουμε σε ροδέλες. Κόβουμε το ψωμί σε στρογγυλά κομματάκια και απλώνουμε πάνω σε κάθε ψωμάκι το μείγμα μας. Επάνω του βάζουμε μια ροδέλα αγγούρι και πασπαλίζουμε τα καναπεδάκια με την κόκκινη πιπεριά.
Καλή σας απόλαυση!