DIY: Σιρόπι βανίλιας και λεβάντας για τον καφέ
Η λατρεία του καφέ δεν έχει όρια, όπως επίσης και οι παραλλαγές στη γεύση που μπορεί να στείλουν ένα απλό ρόφημα σε άλλο επίπεδο. Διάφορα σιρόπια και γεύσεις καφέ βρίσκονται στα ράφια του εμπορίου και υπόσχονται στιγμές απόλαυσης, όμως, τί καλύτερο από ένα σπιτικό σιρόπι που θα έχετε φτιάξει εύκολα και γρήγορα με τα χεράκια σας;
Η βανίλια είναι σταθερή αξία και αποτελεί μια ξεχωριστή, αλλά και safe επιλογή για να ενισχύσει τη γεύση του καφέ σας και δεν θα μπορούσαμε να μην σας προτείνουμε έναν πανεύκολο DIY τρόπο να φτιάξετε το δικό σας σιρόπι βανίλιας.
Για να πάμε ένα βήμα παραπέρα, προτείνουμε στους πιο τολμηρούς ένα ιδιαίτερο σιρόπι που θα χαρίσει μοναδικό άρωμα και υπέροχη γεύση σε οποιοδήποτε κλασικό ζεστό ρόφημα. Οι συστάσεις είναι περιττές όταν πρόκειται για τη λεβάντα.
Σιρόπι βανίλιας
Τι θα χρειαστείτε
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
Διαδικασία
Σε ένα μικρό σκεύος ζεστάνετε το νερό με τη ζάχαρη σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
Στη συνέχεια, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε. Αποθηκεύστε το σιρόπι σε ένα μπουκάλι.
Σιρόπι λεβάντας
Τί θα χρειαστείτε
2 κούπες νερό
2 κούπες μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές ανθούς λεβάντας
Διαδικασία
Σε μέτρια φωτιά σιγοβράστε το νερό, τη ζάχαρη και τη λεβάντα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει εντελώς.
Στη συνέχεια, σουρώστε τους ανθούς από το σιρόπι και αποθηκεύστε το σε ένα μπουκάλι.