Dip γιαουρτιού με αρωματικά
Με στραγγιστό γιαούρτι και μυρωδικά της αρεσκείας σας φτιάξτε ένα ελαφρύ dip που ταιριάζει με αρκετά φαγητά ή ακόμα μπορείτε να το προσθέτετε σε σαλάτες!
Υλικά:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κ.σ. μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανό ή άνηθο ή δυόσμο ξερό)
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κ.γ. αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι.
- Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα πριν το σερβίρουμε.