O όρος περιφέρεται τα τελευταία χρόνια και στολίζει τις σελίδες εντύπων και εκπομπών για την υγεία και την ευεξία. Τί …
Διατήρηση τροφίμων: Πώς να μη βγάλουν φύτρες οι πατάτες, να μη μουχλιάσει το τυρί και να φτιάξεις παγάκια με λάδι και μυρωδικά
Ξεκινάμε με τις πιο εύκολες ιδέες για να διατηρούνται τα τρόφιμα περισσότερο.
Για να σαπίζουν τα μούρα και οι φράουλες πιο δύσκολα
Βυθίζεις τα μούρα σε ξύδι και νερό. Ένα μέρος ξύδι για 10 μέρη νερού. Τα ανακατεύεις με τα μούρα κάθε λογής και τα αφήνεις να στεγνώσουν. Αποθηκεύεις στο ψυγείο.
Για να μην βγάλουν φύτρες οι πατάτες
Πρόσθεσε ένα μήλο μαζί με τις πατάτες. Πρόσεξε: μην τοποθετείς τα μήλα κοντά με άλλες τροφές γιατί έχουν ένα αέριο που επιταχύνει τη διαδικασία σαπίσματος των υπόλοιπων τροφών.
Για να διατηρηθεί το τυρί περισσότερο χωρίς να μουχλιάσει
Περιχύνεις ένα πανάκι με ξύδι λευκό. Τυλίγεις το τυρί και το τοποθετείς σε αεροστεγές μπολάκι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αν χαλάσουν τρόφιμα στο ψυγείο τι μπορείς να κάνεις για να διώξεις την βρωμιά
Διατήρησε φρέσκα τα κρεμμύδια σου
Τοποθετείς ένα κρεμμύδι σε καθαρό καλσόν, κάνεις έναν κόμπο και τοποθετείς και δεύτερο και συνεχίζεις με τον ίδιο τρόπο.
Κρεμάς το καλσόν σε δροσερό σκιερό περιβάλλον κι έτσι τα κρεμμύδια, αναπνέουν καλύτερα, απ΄ ότι στο συρτάρι.
Παγάκια με βότανα
Κατάψυγε τα φρέσκα βότανα με ελαιόλαδο σε θήκες για παγάκια. Μπορείς να χρησιμοποιείς άμεσα τα παγάκια στη μαγειρική. Δοκίμασέ το με βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι και ρίγανη, ενώ απόφυγέ το σε βότανα πιο ήπια όπως μέντα βασιλικός και λουίζα.
Πηγή: shape.gr