Cupcakes Λεμόνι

Συντάκτης: Τώνια Παπαδάκη

Cupcakes ΛεμόνιΠολύ ελαφριά και αρωματικά κεκάκια με γέμιση κρέμας λεμονιού και απαλή κρέμα γαρνιρίσματος. Ιδανικά για να αφήσουν μια ευχάριστη γεύση στο στόμα μετά από μεσημεριανό φαγητό ή για να συνοδεύσουν ένα αρωματικό τσάι.

Υλικά

Για τα κεκάκια

150γρ ηλιέλαιο

3 αβγά

150γρ γιαούρτι

180γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Λίγο ξύσμα λεμονιού

1 σφηνάκι χυμό λεμονιού ή λιμοντσέλο

270γρ αλεύρι κοσκινισμένο

½ κουταλάκι του τσαγιού σόδα

1 κουταλάκι του τσαγιού μπέηκιν πάουντερ

Για τη γέμιση κρέμας λεμονιού

3 μεγάλα αβγά ή 4 μεσαία

150γρ ζάχαρη

80γρ χυμό λεμονιού

60γρ βούτυρο μαλακό

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Για την κρέμα γαρνιρίσματος

250γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

3 κουταλιές της σούπας από την κρέμα λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την κρέμα λεμονιού:

  • Σπάω τα αβγά σε ένα μεταλλικό μπώλ και τα χτυπάω ελαφρά.
  • Ρίχνω τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάω σε μπεν μαρι για 5 με 7 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα.
  • Μετά προσθέτω το βούτυρο και το ξύσμα κι ανακατεύω.Το σκεπάζω με μεμβράνη που κολλάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα.
  • Το αφήνω να κρυώσει καλά. Αν περισσέψει το διατηρώ στο ψυγείο για 7 με 10 ημέρες.

Κρέμα γαρνιρίσματος:

  • Χτυπάω την κρέμα γάλακτος, που είναι καλά παγωμένη, στο μίξερ για 2 με 3 λεπτά μέχρι να αρχίζει να πήζει.
  • Σταματώ και προσθέτω τις κουταλιές με την κρέμα λεμονιού (κρύα)!
  • Συνεχίζω το χτύπημα έως ότου το μείγμα μου γίνει μια κρέμα σαντιγύ και να στέκεται καλά.
  • Διατηρώ την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσω.

Τα κεκάκια:

  • Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνω το ηλιέλαιο, τα αβγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
  • Ανακατεύω με σύρμα, όχι μίξερ και τέλος προσθέτω το αλεύρι, τη σόδα και τη μπέηκιν.
  • Ανακατεύω με μαρίζ αυτή τη φορά και ψήνω για 20 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Βγάζω τα κεκάκια από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν καλά.
  • Ξεφορμάρω και με ένα μικρό κουταλάκι ή μαχαίρι τους κάνω μια τρύπα στη μέση την οποία γεμίζω με την κρέμα λεμονιού.
  • Αφού τελειώσω αυτή τη διαδικασία με όλα τα κεκάκια βγάζω την κρέμα γαρνιρίσματος από το ψυγείο και στολίζω τα κεκάκια μου με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με ένα κουτάλι.

Καλή σας απόλαυση και καλή επιτυχία!

Συντάκτης: Τώνια Παπαδάκη,

Influence:

Παράλληλα με τη διδασκαλία της Αγγλικής και Γερμανικής Γλώσσας έχει εξελίξει και το ταλέντο της στη ζαχαροπλαστική και τις καλλιτεχνικές χειροποίητες δημιουργίες…