Τσιζκέικ με μάνγκο
Το μάνγκο είναι εξωτικό φρούτο, έχει ευχάριστη γεύση και τρώγεται άφοβα καθώς έχει μόνο 100 θερμίδες και καθόλου λιπαρά! Το τσίζκέικ είναι γλυκό ψυγείου που τρώγεται οποιαδήποτε εποχή, κατά προτίμηση τους καλοκαιρινούς μήνες. Η βάση της συνταγής είναι μπισκότα, τυρί κρέμα και κάποιο γλυκό από φρούτα. Ο συνδυασμός του μάνγκο πάνω στο τσίζκέικ κάνει το γλυκό άκρως καλοκαιρινή απόλαυση που θα σας το ζητάνε συνέχεια! Καλή επιτυχία!
Υλικά
για τη βάση
250 γρ. μπισκότα (τύπου digestive)
100 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
για την κρέμα
500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
500 ml κρέμα γάλακτος
8 φύλλα ζελατίνης ή 1,5 φακελάκι σκόνη
150 ml γάλα
100 ml πολτός μάνγκο
3 κόκκοι αυγών
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα ενός λεμονιού
Βανίλια
για το γαρνίρισμα
1 κουτί ζελέ μάνγκο
1 μάνγκο σε φέτες
1 ποτήρι χυμό μάνγκο
Εκτέλεση
- Φτιάχνετε πρώτα τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε σκόνη, ανακατεύετε τη ζάχαρη με (μαλακιά ή λιωμένη) μαργαρίνη και στρώνετε μια φόρμα με αφαιρούμενο δισκοτσέρκι.
- Ψήνετε στους 180ο C για 3 λεπτά και αφήνετε τη βάση να κρυώσει.
- Συνεχίζετε με την κρέμα: Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης ένα-‘ένα σε παγωμένο νερό και τα αφήνετε να φουσκώσουν 5-10 λεπτά.
- Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους βάζετε σε μπεν-μαρί με το γάλα και τον πολτό μάνγκο.
- Ανακατεύετε συνεχώς την κρέμα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Αποσύρετε από τη φωτιά
- Στραγγίζετε τη ζελατίνη, τη βάζετε να λιώσει μέσα στο μίγμα των κρόκκων ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αφήνετε να κρυώσει.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μαρέγκα.
- Προσθέτετε το τυρί κρέμα και ανακατεύετε με σπάτουλα.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τη βανίλια και το μίγμα με τους κρόκους εφόσον έχει κρυώσει.
- Διαμορφώνετε το τσιζκέικ: Απλώνετε την κρέμα πάνω από τα ψημένα μπισκότα για 5-6 στο ψυγείο.
- Ετοιμάζετε το ζελέ μάνγκο με ένα ποτήρι βραστό νερό, και μόλις διαλυθεί καλά, προσθέτετε ένα ποτήρι κρύο χυμό μάνγκο αραιωμένο με λίγο νερό.
- Βάζετε για λίγο στο ψυγείο να πήξη ελαφρά.
- Στη συνέχεια απλώνετε πάνω στην κρέμα ζελέ μάνγκο.
- Αφήνετε στο ψυγείο 12-24 ώρες για να πήξουν και να στερεοποιηθούν τα υλικά
- Αν θέλετε στο σερβίρισμα φτιάχνετε μια σάλτσα φρούτων με τις φέτες του μάνγκο και περιχύνετε το γλυκό, αφού πρώτα την αφήνετε να κρυώσει.