Cheesecake… κάθε μέρα!

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

cheesecake_kathe_meraΠολλοί έχουν αγαπήσει το γλυκό με κρέμα τυρί, μπισκότα και σιρόπι βύσσινο. Όσοι το έχουν πρωτοδοκιμάσει το λατρεύουν. Γλυκό ψυγείου που τρώγεται οποιαδήποτε εποχή μετά το γεύμα!

Υλικά

1 1/4 πακέτα μπισκότα

3/4 βούτυρο λιωμένο

1 πακέτο κρέμα τυρί

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 μεζούρα χυμό λεμονιού

1 κονσέρβα βύσσινο (ή δικό σας γλυκό)

40 γρ. κορν φλάουρ

5 κ. σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ βάζετε τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε στη μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό.
  • Μειώνετε μια σκάλα την ταχύτητα και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο μέχρι να αναμειχθεί πολύ καλά με τα μπισκότα
  • Αδειάζετε το υλικό σε φόρμα για τάρτες ή πυρέξ μετρίου μεγέθους
  • Καθαρίζετε τον κάδο του μίξερ και στη συνέχεια χτυπάτε την κρέμα τυρί μαζί με το ζαχαρούχο γάλα για 1 λεπτό σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα
  • Παράλληλα προσθέτετε λίγο – λίγο το λεμόνι
  • Αδειάζετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και την απλώνετε ομοιόμορφα χρησιμοποιώντας την σπάτουλα
  • Ανοίγετε την κονσέρβα και με ένα κουτάλι ρίχνετε το σιρόπι πάνω στην κρέμα μέχρι να το καλύψει
  • Διακοσμήστε με τα βυσσινάκια και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να δέσει
  • Σερβίρετε οποιαδήποτε στιγμή

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…