Αρωματικά κουλουράκια!

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Γνώριμα υλικά για να φτιάξετε κουλουράκια που θα μοσχοβολάνε ούζο, κονιάκ, κανέλλα, πορτοκάλι, γαρίφαλο. Είναι πολύ απλή η εκτέλεση της συνταγής, προσθέστε με την ίδια σειρά τα υλικά σε μια μεγάλη λεκάνη. Μέσα σε λίγα λεπτά έχετε έτοιμα κουλουράκια για κάθε στιγμή της ημέρας. Συνοδεύετε τον καφέ σας ή το τσάι!

Υλικά

2 1/4 ποτήρια Λάδι

500 γρ. Ζάχαρη

1 1/4 φλ. Κονιάκ

1/2 φλ. Ούζο

1 φλ. Πορτοκαλιού

2 κ. γλ. Σόδα

1 1/2 κ. γλ. μπεϊκιν πάουντερ

3 κ. γλ. Κανέλα

1 κ. γλ. τριμμένο Γαρίφαλο

Ξύσμα ενός Πορτοκαλιού

2 κιλά Αλεύρι

1/2 κ. φλ. αλάτι

Σουσάμι καβουρντισμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Βάζετε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη.
  • Αναμιγνύετε συνεχώς με το χέρι ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία.
  • Πλάθετε τα κουλουράκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε 30 λεπτά περίπου σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.
  • Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα σερβίρετε.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…