Αρωματικά κουλουράκια!
Γνώριμα υλικά για να φτιάξετε κουλουράκια που θα μοσχοβολάνε ούζο, κονιάκ, κανέλλα, πορτοκάλι, γαρίφαλο. Είναι πολύ απλή η εκτέλεση της συνταγής, προσθέστε με την ίδια σειρά τα υλικά σε μια μεγάλη λεκάνη. Μέσα σε λίγα λεπτά έχετε έτοιμα κουλουράκια για κάθε στιγμή της ημέρας. Συνοδεύετε τον καφέ σας ή το τσάι!
Υλικά
2 1/4 ποτήρια Λάδι
500 γρ. Ζάχαρη
1 1/4 φλ. Κονιάκ
1/2 φλ. Ούζο
1 φλ. Πορτοκαλιού
2 κ. γλ. Σόδα
1 1/2 κ. γλ. μπεϊκιν πάουντερ
3 κ. γλ. Κανέλα
1 κ. γλ. τριμμένο Γαρίφαλο
Ξύσμα ενός Πορτοκαλιού
2 κιλά Αλεύρι
1/2 κ. φλ. αλάτι
Σουσάμι καβουρντισμένο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζετε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη.
- Αναμιγνύετε συνεχώς με το χέρι ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία.
- Πλάθετε τα κουλουράκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε 30 λεπτά περίπου σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.
- Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα σερβίρετε.