Αρνίσια μπουτάκια με μυρωδικά

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου

Μια εκπληκτική συνταγή για εορταστικά τραπέζια ή για το οικογενειακό γεύμα της Κυριακής. Τα μυρωδικά θα μοσχομυρίσουν στην κουζίνα σας και θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Συνοδεύοντας με μια πλούσια μαρουλοσαλάτα θα έχετε ένα πλήρες γεύμα. Απολαύστε το!

Υλικά για 8 μερίδες

2 αρνίσια μπούτια ξεκοκαλισμένα

1/4 φλ τσαγιού μάραθο ψιλοκομμένο

1/4 φλ άνηθο ψιλοκομμένο

2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο

6 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ πικάντικη μουστάρδα

300 γρ κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια

2 κ.σ λευκό ξηρό κρασί

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο για το άλειμμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζετε τη μουστάρδα, το τυρί, το μάραθο, τον άνηθο, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το κρασί.
  • Τρίβετε πιπέρι και ανακατεύετε.
  • Ανοίγετε τα μπουτάκια στον πάγκο εργασίας και με πινέλο τα λαδώνετε.
  • Αλατοπιπερώνετε το κρέας.
  • Με κουτάλι μοιράζετε κατά μήκος τη γέμιση στα δυο μπούτια.
  • Τυλίγετε σε ρολό όσο μπορείτε και ράβετε για να μην βγει η γέμιση.
  • Λαδώνετε τα μπούτια και απέξω και αλατοπιπερώνετε.
  • Τα τυλίγετε το καθένα ξεχωριστά σε δυο μεγάλες λαδόκολλες και τις δένετε.
  • Τοποθετείτε τα δέματα σε λαμαρίνα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 2 ώρες και 15’, μέχρι να μελώσει το κρέας και να ψηθεί καλά.
  • Έπειτα βγάζετε τις λαδόκολλες, κόβετε τα μπουτάκια σε φέτες και τα βάζετε σε πιατέλα.
  • Περιχύνετε με τα ζουμιά της λαδόκολλας.
  • Σερβίρετε με μαρουλοσαλάτα.

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.