Αρνάκι ρολό
Μια περίτεχνη συνταγή, η οποία χρειάζεται υπομονή και μεράκι. Το αποτέλεσμα όμως είναι ξεχωριστό και σίγουρα θα νοστιμίσει και θα ομορφύνει ένα γιορτινό, οικογενειακό τραπέζι.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό Αρνί
3 κουταλάκια Βασιλικός
4 κουταλάκια Ελαιόλαδο
50 γρ. Ελιές μαύρες
2 ψιλοκομμένες Ντομάτες
3 κουταλάκια Παρμεζάνα
2 σκελ. Σκόρδο από Χυμός λεμονιού
2 κουταλάκια Ψωμί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ανακατεύετε το λάδι, τον χυμό, το σκόρδο, τον βασιλικό, τις ελιές και τις ντομάτες.
- Αδειάζετε τη μαρινάδα σε ρηχό μπολ και βάζετε μέσα το κρέας.
- Αλατοπιπερώνετε και το γυρίζετε 1-2 φορές να καλυφθεί καλά με τη μαρινάδα.
- Σκεπάζετε και το αφήνετε σε δροσερό μέρος (όχι στο ψυγείο) για 2 ώρες γυρίζοντας το κάθε 30 λεπτά.
- Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα και την κρατάτε στην άκρη.
- Απλώνετε το κρέας σε καθαρή επιφάνεια με την πέτσα προς τα κάτω.
- Πασπαλίζετε την εσωτερική του πλευρά με τα τρίμματα του ψωμιού, την παρμεζάνα και τις ντομάτες και τις ελιές από τη μαρινάδα.
- Διπλώνετε σε σφικτό ρολό και δένετε με σπάγκο.
- Βάζετε σε ταψάκι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
- Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1/2 ώρα να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
- Βγάζετε, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να “ξεκουραστεί” για 10 λεπτά.
- Κόβετε το σπάγκο. Και το σερβίρετε με πατάτες φούρνου και καρότα σοταρισμένα.