Αρνάκι σε φύλλο κρούστας

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Αρνάκι σε φύλλο κρούσταςΜαγειρεμένο αρνάκι στην κατσαρόλα με αρακά, τριμμένο τυρί και μυρωδικά. Τυλίξτε τα υλικά σε φύλλο κρούστας και ψήστε τα στο φούρνο. Το αποτέλεσμα είναι νόστιμο και τραγανό!

Υλικά:

1 1/2 κιλό αρνάκι κομμένα σε μπουκίτσες

1/2 κιλό φύλλα κρούστας

350 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

3 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 γρ. αρακάς κατεψυγμένος

2 κ. γλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 χυμός λεμονιού

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας.
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτετε τον αρακά, το λεμόνι και 1 φλ. ζεστό νερό. Σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά, να μείνει μόνο με τη σάλτσα του και να μαλακώσει το κρέας.
  • Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και τα χωρίζετε ανά τέσσερα, τα λαδώνετε και τα κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Παίρνετε τέσσερα – τέσσερα και βάζετε στο κέντρο 1-2 κ. σ. από τη γέμιση και 1 κ. σ. κεφαλοτύρι.
  • Διπλώνετε σε φάκελο και βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι.
  • Αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε στον φούρνο, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 1/2 ώρα.
  • Ξεσκεπάζετε και ψήνετε ακόμα για 20-25 λεπτά, να ροδοκοκκινήσουν.

Βάζετε σε πιατέλα, γαρνίρετε με φυλλαράκι μαϊντανού και σερβίρετε με τζατζίκι.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…