Αρνάκι με κρασί, μουστάρδα και γούστερ σος
Είναι δύσκολο τις καθημερινές να φτιάξεις ένα φαγητό που θέλει το χρόνο του! Τις Κυριακές που όλη η οικογένεια είναι σπίτι φτιάξτε ένα ξεχωριστό φαγητό, αρνάκι στο φούρνο με την πικάντικη γεύση της μουστάρδας μαζί με κρασί και γούστερ σος!
Υλικά για 4-5 άτομα
1 αρνίσιο μπούτι κομμένο σε μερίδες
5-6 κ. σ. βούτυρο
1 κ. σ. μουστάρδα
1 κ. σ. γούστερ σος
2-3 σ. σκόρδο ολόκληρες
1 κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο, πάνω στο οποίο έχετε καρφώσει 1 γαρίφαλο
1 φλ. κρασί λευκό αρετσίνωτο
Aλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας.
- Ζεσταίνετε το βούτυρο και ροδίζετε τις μερίδες του αρνιού, αφού τις αλατοπιπερώσετε.
- Προσθέτετε τις σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες, και το κρεμμύδι.
- Σβήνετε με το κρασί και τη γούστερ σος, συμπληρώνετε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά (περίπου 40′).
- Στο τέλος ρίχνετε τη μουστάρδα, ανακατεύετε τη σάλτσα και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια-δυο βράσεις.
- Συνοδεύετε με πιλάφι ή τηγανητές πατάτες.