Αρνάκι γάλακτος με κρεμμύδια και κρασί

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Αρνάκι γάλακτος με κρεμμύδια και κρασίΤο κρασί δίνει άρωμα στο κρέας και το κάνει τρυφερό, ενώ το σοταρισμένο κρεμμύδι απελευθερώνει υπέροχο γλυκό άρωμα που το νοστιμίζει. Προσθέτοντας και τα μυρωδικά που χρειάζονται φτιάχνετε ένα υπέροχο αρνάκι γάλακτος στην κατσαρόλα χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Υλικά

1 1/2 κ. κότσια από αρνάκι γάλακτος

4 κ.σ. βούτυρο

1,2 κ. κρεμμύδια χοντροκομμένα

1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 1/2 φλ. κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμού κρέατος

1 κ.σ. πελτέ

2 κ.γ. δεντρολίβανο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρέας στο λιωμένο βούτυρο σε μέτρια φωτιά ώσπου να πάρει χρώμα.
  • Μεταφέρετε το κρέας σε πιάτο.
  • Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να κοκκινίσουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι στην κατσαρόλα, ανακατεύετε μια-δυο φορές και ύστερα βάζετε και το κρέας μέσα.
  • Σβήνετε με κρασί και αφήνετε το φαγητό στη φωτιά για 15′ περίπου.
  • Διαλύετε τον κύβο σε δυο φλ. ζεστό νερό, προσθέτετε τον πελτέ και το ανακατεύετε να διαλυθεί.
  • Ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε το φαγητό στη φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…