Αρακάς με πατάτες

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Αρακάς με πατάτεςΈνα λαδερό φαγητό που δεν θα έπρεπε να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι στο μενού της εβδομάδας. Εδώ σας παρουσιάζουμε μια απλούστατη συνταγή για να απολαύσετε ένα νοστιμότατο αρακά με πατάτες, συντροφιά με όλη την οικογένεια.

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

– 500 γρ. κατεψυγμένο αρακά

– 8 μεσαίες πατάτες

– 1 μεγάλο κρεμμύδι

– 4 μεσαία καρότα

– 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

– 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

– 1 κύβο λαχανικών,

– αλάτι, πιπέρι

– λίγο κόλιανδρο σε σκόνη

– 1 κουταλιά της σούπας άνηθο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το βάζετε να τσιγαριστεί σε μεσαία φωτιά.
  • Εντωμεταξύ καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες.
  • Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
  • Πλένετε πολύ καλά τον άνηθο και τον ψιλοκόβετε.
  • Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι, προσθέστε όλα τα λαχανικά στην κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ ντομάτας που έχετε διαλύσει προηγουμένως σε ένα ποτήρι νερό.
  • Προσθέστε όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά.
  • Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, τον κύβο λαχανικών και πασπαλίστε με λίγο κόλιανδρο.
  • Ανακατέψτε πολύ καλά, στη συνέχεια σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

Σε 1,5 ώρα περίπου το φαγητό σας είναι έτοιμο. Επιλέξτε εσείς πόσο μαλακά θέλετε να γίνουν τα λαχανικά σας. Μπορεί να θέλετε να λιώνουν στο στόμα ή να κρατάνε λιγάκι, ανάλογα με τα γούστα σας. Για να διαπιστώσετε πότε είναι έτοιμα, μπορείτε να τσιμπάτε με το πιρούνι για να δείτε πόσο έχουν βράσει.

Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρετε.

Tip: Ο αρακάς όπως και όλα τα λαδερά, τρώγονται καλύτερα κρύα.

Καλή σας απόλαυση!

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.