Αρακάς με κοτόπουλο

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Mία εύκολη και γρήγορη συνταγή που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Επιπλέον, ο  αρακάς και το κοτόπουλο αποτελούν  τροφές με πολλές βιταμίνες και με μεγάλη διατροφική αξία για τον οργανισμό μας.

Υλικά

3 κ.σ. λάδι

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μεγάλο καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες

1 κονσέρβα καλαμπόκι μεσαίου μεγέθους

1 κούπα λάδι

4 κούπες νερό

1 πακέτο αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)

2-3 ώριμες φρέσκιες τριμμένες ντομάτες ή κονσέρβα με ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη

2 μεγάλες πατάτες κυδωνάτες

2-3 κλωναράκια άνηθο

5-6 μπουτάκια κοτόπουλου

Εκτέλεση

Αρχικά ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για μερικά δευτερόλεπτα, έως ότου πάρει χρώμα. 

Έπειτα, προσθέτουμε το καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες και το αφήνουμε να ροδίσει. 

Αμέσως μετά, βάζουμε το κοτόπουλο, αφού το έχουμε πρώτα αλατοπιπερώσει

Προτείνονται τα  μπουτάκια κοτόπουλου για τη συγκεκριμένη συνταγή – δένουν καλύτερα με τον αρακά και συστήνονται για μαγείρεμα στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε δύο κούπες νερό και μία κούπα λάδι και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει για λίγη ώρα.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε τον αρακά και δύο επιπλέον κούπες νερό. 

Προαιρετικά, μπορούμε να ρίξουμε  μισή κονσέρβα καλαμπόκι για έξτρα νοστιμιά. 

Οι ντομάτες από  κονσέρβα (ακόμα καλύτερα οι φρέσκιες τριμμένες ντομάτες), είναι το αμέσως επόμενο συστατικό. 

Προσθέτουμε και δύο πατάτες για πιο γευστικό αποτέλεσμα. 

Στο τέλος ρίχνουμε τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε το φαγητό, ανακατεύουμε  και είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε μόλις γίνει.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.