Απολαυστικό Vegan κέικ!

Συντάκτης: Μαρία Γριζά

Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αγαπάνε την υγιεινή διατροφή, αλλά και τα γλυκά! Είναι μια διαφορετική εκδοχή κέικ, που σε κάθε περίπτωση θα αποτελέσει ένα υγιεινό και απολαυστικό καθημερινό σνακ.

Μιας και η περίοδος της αποτοξίνωσης είναι εδώ και τα junk food που έχουμε καταναλώσει είναι πολλά. Μιας και το καλοκαίρι πλησιάζει και το καμπανάκι του κινδύνου μας χτυπά την πόρτα. Σου έχουμε την πιο απολαυστική συνταγή για vegan κέικ!

Το παρακάτω κέικ αποτελεί μια πανεύκολη συνταγή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Επίσης γνωρίζουμε πως δεν είμαστε συνηθισμένοι όλοι στο αλεύρι βρώμης, αλλά ο κόπος αξίζει!

Τι λες; αρχίζουμε; 

Υλικά:

2 κούπες νιφάδες βρώμης

1 ώριμη μπανάνα

2 αυγά

1/2 κούπας ηλιέλαιο

1 κούπα γάλα αμυγδάλου 

1/2 κούπας καστανή ζάχαρη

1/2 κ.γ. αλάτι

1 1/2 κ.γ. baking powder

2 κ.σ. σταφίδες

1 χούφτα νιφάδες κουβερτούρας 

Εκτέλεση:

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουμε τη συνταγή μας είναι να χτυπήσουμε στο μπλέντερ τη βρώμη, ωσότου να γίνει πούδρα. Η βρώμη μας σε αυτή τη συνταγή θα αντικαταστήσει το αλεύρι.

Μόλις την κάνουμε λοιπόν σκόνη, την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. 

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν, μόλις πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα τα αφήνουμε στην άκρη. 

Σε ένα μπολ τώρα, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού λιώνουμε τη μπανάνα μας πολύ καλά, ώστε να γίνει πουρές.

Έπειτα, στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Είναι σημαντικό να ανακατέψουμε καλά, ώστενα ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 45-50 λεπτά. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 5΄-10΄ μέχρι να το κόψετε… Και αυτό ήταν!

Καλή μας όρεξη!

Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram! 

Συντάκτης: Μαρία Γριζά,

Influence:

Βέρα Αθηναία! Με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά. Από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού…