Αντιγηραντικά τρόφιμα για ηλικίες 40+

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Διδάκτωρ Βιοχημείας - Συγγραφέας

To όμορφο, νεανικό και λαμπερό δέρμα αποτελεί επιθυμία για γυναίκες (και άνδρες) όλων των ηλικίων. Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως, ανεξάρτητα από τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε, τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την όψη της επιδερμίδας μας τον έχει η διατροφή. Έτσι, όταν προσθέτουμε στη διατροφή μας τροφές με αντιοξειδωτικά, υγιή λιπαρά, νερό και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, το σώμα μας θα δείξει την εκτίμησή του μέσω του μεγαλύτερού μας οργάνου- που είναι το δέρμα μας!

Είστε έτοιμοι να γνωρίσουμε  μαζί τα πιο αντιγηραντικά τρόφιμα και να κάνουμε το δέρμα μας να… λάμψει;

Κάρδαμο

Τα οφέλη για την υγεία από το κάρδαμο δεν απογοητεύουν καθόλου! Αυτό το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά καταπραϋντικό πράσινο φυτό είναι μια μεγάλη πηγή:

  • Ασβεστίου
  • Καλίου
  • Μαγγανίου
  • Φώσφορου
  • βιταμινών Α, C, Κ, Β-1 και Β-2

Το κάρδαμο δρα ως εσωτερικό αντισηπτικό δέρματος και αυξάνει την κυκλοφορία και την παροχή μετάλλων σε όλα τα κύτταρα του σώματος, με αποτέλεσμα την οξυγόνωση του δέρματος. Ενισχυμένο με βιταμίνες Α και C, ενώ τα αντιοξειδωτικά που περιέχει μπορούν να εξουδετερώσουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, βοηθώντας σας να κρατήσετε τις ρυτίδες μακριά.

Δοκιμάστε: Προσθέστε μια χούφτα από αυτό το γευστικό πράσινο φυτό στη σαλάτα σας σήμερα, για λαμπερό δέρμα και συνολικά βελτιωμένη υγεία!

Αντιγηραντικά τρόφιμα για ηλικίες 40+

Κόκκινη πιπεριά

Οι κόκκινες πιπεριές είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά που κυριαρχούν στο θέμα της αντιγήρανσης. Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι καλή για την παραγωγή κολλαγόνου, οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται καροτενοειδή.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι 15 καλύτερες αντιγηραντικές τροφές

______________________

Τα καροτενοειδή είναι φυτικές χρωστικές ουσίες που είναι υπεύθυνες για τα έντονα κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί χρώματα που βλέπετε σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Έχουν ποικίλες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τη ζημιά που προκαλεί ο ήλιος, τη ρύπανση και τις τοξίνες του περιβάλλοντος.

Δοκιμάστε: Κόψτε τις πιπεριές και βάλτε τες σε οποιαδήποτε σπιτική σάλτσα, προσθέστε τις σε μια ωραία σαλάτα ή μαγειρέψτε τες σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σβήστε με βαλσάμικο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Διδάκτωρ Βιοχημείας - Συγγραφέας

Influence:

Η Ειρήνη Μαθιουδάκη γεννήθηκε το 1992 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης το 2014…